Statsansatte lægger pausestrid i graven med stort ja til forlig

Blandt de afgivne stemmer hos de statsansatte i OAO sagde 92 procent ja til overenskomstforlig

De ansatte i staten stemmer stort ja til et forlig om nye overenskomster. Det oplyser CFU (Centralorganisationernes Fællesudvalg), som er de statsansattes centrale forhandlingsfællesskab.

Organisationerne på statens område havde valgt at kæde resultaterne sammen, så det enten blev et samlet nej eller ja på hele statens område. Men med massive flertal for ja over hele linjen er en storkonflikt på statens område afværget.

Blandt de afgivne stemmer hos de statsansatte i OAO, der tæller en række LO-forbund, sagde 92 procent ja til det generelle forlig på statens område, som topforhandler for de statsansatte Flemming Vinther indgik i slutningen af april.

Stemmeprocenten blandt medlemmerne i OAO-Stat landede på 60 procent.

Hos hovedorganisationen Akademikerne siger ni ud af ti ja blandt dem, der har stemt. Stemmeprocenten er 58 procent. Det oplyser Akademikerne, der er hovedorganisation for 25 forbund, hvoraf en del er ansatte i staten.

- Vi har fået en historisk opbakning til afstemningen om det resultat, vi har forhandlet hjem, siger Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne og blandt andet medforhandler i CFU, i en pressemeddelelse.

- Vi stod denne gang overfor særdeles vanskelige forhandlinger, siger han og fremhæver blandt andet, at det såkaldte privatlønsværn er afskaffet.

Forliget faldt på plads i slutningen af april efter en længere strid om især sikring af betalt spisepause.

Topforhandler Flemming Vinther, som er formand for CFU og OAO-Stat, er tilfreds.

- Jeg er rigtig glad for, at medlemmerne så klart har tilkendegivet, at de er tilfredse med det resultat, vi er kommet i hus med, siger han i en meddelelse.

- Jeg tror, at det har været vigtigt for medlemmerne, at vi får forbedret reallønnen, at lønudviklingen kommer til at matche den private, og at vi har fået sikret spisepausen, siger han.

Resultatet betyder samlet forbedringer på 8,1 procent i staten over de tre år, som overenskomstperioden varer.

Også hos arbejdsgiveren er der tilfredshed. Topforhandleren for staten, innovationsminister Sophie Løhde (V), siger, at en god aftale er kendetegnet ved, at begge parter er tilfredse med resultatet.

- Derfor glæder jeg mig også over, at der har været en høj stemmedeltagelse, og at et stort flertal har sagt ja til aftalen, der sikrer en pæn, men også ansvarlige økonomisk ramme på 8,1 procent, der ligger 0,5 procent under skønnet for den private lønudvikling.

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere