Statsforvaltningen går ind i Holst sag

Region Syddanmark skal nu komme med en udtalelse til Statsforvaltningen om Holst personlige rådgiver.

Statsforvaltningen går ind i Holst sag

Se hvad Regionsrådet havde at sige til det hele efter et ekstraordinært møde.

Det kommunale tilsyn under Statsforvaltningen går nu ind i sagen om forsvarsminister Carl Holst (V) og hans personlige rådgiver Christian Ingemann Nielsen.

Statsforvaltningen beder Region Syddanmark om en udtalelse til "vurdering af, om der skal rejses en tilsynssag", lyder det i brevet, der er sendt til regionen og som Ritzau er i besiddelse af.

Af brevet fremgår det, at Region Syddanmark skal redegøre for "de faktuelle forhold omkring den pågældende medarbejders eventuelle bistand til tidligere regionsrådsformand Carl Holst i forbindelse med dennes valgkamp ved folketingsvalget i juni 2015".

Altså skal regionen nu redegøre for, om Christian Ingemann Nielsen har ydet Holst personlig bistand under valgkampen i 2015, sådan som flere medier har skrevet i de seneste dage.

Statsforvaltningen kan enten blive bedt om at tage en sag op eller gøre det af egen drift, og i denne sag er det netop de mange skriverier i pressen, der har fået tilsynet til at gå ind i sagen.

- Der har i forskellige medier de seneste dage været bragt artikler mv., som omhandler spørgsmålet om, hvorvidt en ansat i Region Syddanmark har ydet forskellig bistand til tidligere regionsrådsformand Carl Holst i forbindelse med dennes valgkamp ved folketingsvalget i juni 2015, bliver der skrevet i brevet.

Her står der også, at udtagelsen fra Region Syddanmark skal falde om senest to måneder.