Status på sex-sager: Uffes spindoktor er færdig i Alternativet

Alternativet undersøger sig selv for håndtering af en række sex-sager, og den foreløbige konklusion går på ledelsessvigt. Uffe Elbæks spindoktor er opsagt

Ekstra Bladet interviewede Uffe Elbæk om hans tilstedeværelse i den meget omtalte kælder under Alternativets valgfest i forbindelse med kommunalvalget. TV: Tariq Mikkel Khan

Ledelsen har svigtet i Alternativets sexsager, og det koster nu Uffe Elbæks særlige rådgiver, Mikkel Nørskov Kjær, jobbet.

Det er den foreløbige konklusion på den interne undersøgelse af en række sager om seksuelle krænkelser internt i Alternativet ifølge gruppeformand René Gade til Jyllands-Posten.

- Jeg vil ikke udtale mig om den enkelte sag. Status nu er bare, at flere års godt samarbejde med Mikkel er opsagt, siger han til avisen.

René Gade vil dog ikke oplyse, hvorvidt der er tale om en fyring.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra René Gade, men på Twitter gør han foreløbig status på sex-sagerne.

'1) Enkeltstående ledelsessvigt i sekretariatet var skyld i de få sager. 2) Der er blevet handlet på dem. 3) Ny viden de seneste uger har haft relevant konsekvens. 4) I næste uge er min undersøgelse færdig', skriver René Gade på Twitter.

Alternativets top er i gang med at rippe op i de sager om seksuelle krænkelser, der rystede partiet i kommunalvalgkampen. 

Nye oplysninger har tidligere fået gruppeformand René Gade til at slå fast, at sagerne kan få yderligere konsekvenser for de implicerede.

Gramseri ved en fest
Det er Jyllands-Posten, der har afsløret flere sex-sager, der har fundet sted i Alternativet.

En ledende medarbejder har modtaget en skriftlig advarsel for det, avisen beskriver som 'uprofessionel og seksualiseret optræden over for underordnede eller partimedlemmer'.

Konkret beskriver Jyllands-Posten, at der skulle være tale om 'klap i røven, gramseri ved en fest og en episode, hvor den pågældende beruset optrådte grænseoverskridende over for en underordnet'.

I en mail opfordrede Alternativets pressechef politikere og ansatte til at sende billeder af deres 'pik i slap tilstand'.

Indsamlingen af intimbilleder skulle bruges til en collage, men det skulle aldrig have været foreslået, fordi det kompromitterer partiets professionalitet, har René Gade fastslået.

Hurtigt genansat
Derudover er en ansat blevet fyret, men hurtigt genansat, efter et ungt medlem af partiet havde en grænseoverskridende oplevelse med den ældre medarbejder på Christiansborg efter en fest.

Tilbage i foråret 2016 blev Alternativets daværende politiske ledelse – leder Uffe Elbæk, politisk ordfører Rasmus Nordqvist og gruppeformand Josephine Fock – orienteret om sagen.

Efter interne overvejelser besluttede ledelsen, at den pågældende medarbejder måtte fratræde sin stilling i partiet, uanset om der var hold i anklagen eller ej. Det blev besluttet, at vedkommende ikke fremadrettet kunne arbejde for Alternativet – hverken lønnet eller frivilligt.

Ikke desto mindre blev den pågældende medarbejder hurtigt genansat af partiets daværende sekretariatschef, Mikkel Nørskov Kjær. Der var tale om en ansættelse i et Alternativet-projekt i udlandet, som var finansieret af en ekstern støttepulje.

Uffe Elbæks nu tidligere særlige rådgiver Mikkel Nørskov Kjær, som har været en del af Alternativet siden partiets fødsel i 2013.
Uffe Elbæks nu tidligere særlige rådgiver Mikkel Nørskov Kjær, som har været en del af Alternativet siden partiets fødsel i 2013.

Mikkel Nørskov Kjær er ikke vendt tilbage på Ekstra Bladets henvendelser.

56 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere