Annonce:
Annonce:

Stephanie Lose helt til tops i regeringen: Bliver ny økonomiminister

På grund af Jakob Ellemann-Jensens sygdom bliver Stephanie Lose udnævnt som midlertidig økonomiminister og træder samtidig ind i regeringsledelsen

Mette Frederiksen præsenterede torsdag formiddag Stephanie Lohse som fungerende økonomiminister, indtil Jakob Ellemann-Jensen er tilbage fra sygeorlov. Hvornår det er, er dog ikke fastlagt, fortæller statsministeren

Stephanie Lohse blev torsdag formiddag præsenteret som fungerende økonomiminister.
Annonce:
Følg Politik

Stephanie Lose, regionsrådsformand for Region Syddanmark og næstformand for partiet Venstre, bliver ny fungerende økonomiminster.

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Stephanie Lose træder samtidig ind i det mest magtfulde udvalg, nemlig udvalget for regeringsledelsen. Det består af statsminister Mette Frederiksen (S), forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V), udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), finansminister Nicolai Wammen (S) og nu også Stephanie Lose.

Det skyldes, at Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, stadig er sygemeldt, og derfor er han forhindret i at varetage sit job som landets forsvarsminister.

Foto: Emil Agerskov
Foto: Emil Agerskov
 

Annonce:

Det har betydet, at økonomiminister Troels Lund Poulsen er trådt i hans sted som forsvarsminister og har haft to ministerposter på én gang. Det skal der nu laves om på, fordi det er for meget at stå i spidsen for to ministerier på én gang, oplyser Jakob Ellemann-Jensen på Facebook.

'På den baggrund har jeg bedt Stephanie, der har varetaget mine opgaver i Venstre i den seneste måned, om midlertidigt at træde ind på ministerholdet som fungerende økonomiminister.

Det har hun sagt ja til, og det er jeg glad for. Det vil give Troels mere tid til Forsvarsministeriet og i regeringsledelsen, og det vil gøre det muligt for Venstre at spille den markante rolle i regeringen, som vi har ambitioner om', skriver Jakob Ellemann-Jensen.

Jakob Ellemann-Jensen skriver samtidig på Facebook, at han er sygemeldt med stress, men at det går fremad.

'Det går fremad med mit helbred. Jeg er i gode hænder, og jeg glæder mig til igen at have en dagligdag på Christiansborg og i Forsvarsministeriet.

Men jeg er også opmærksom på, at jeg skal være klar, inden jeg kaster mig over arbejdet igen. For jeg ved godt, at man ikke kan være hverken minister eller partiformand på halv kraft', skriver Ellemann-Jensen.

Statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterer den nye minister klokken 11 på Amalienborg.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Mette Frederiksen har tidligere advaret om, at tempoet på Christiansborg var for højt, og at det skulle ned. Hun erkender nu, at arbejdspresset stadig er for hårdt og højt

Travlhed knækkede Ellemann: Er din plan slået fejl, Mette?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: