Du kan her rette dine indstillinger for, om vi må sætte cookies og bruge persondata.
Rapportér annonce
Du har mulighed for at rapportere denne annonce til annonceafdelingen på Ekstra Bladet, hvis du enten finder annoncen upassende eller at annonceringen er ulovlig.
Vær opmærksom på at du er i gang med at anmelde en annonce som værende ulovlig, er du sikker på du vil fortsætte? (En ulovlig annonce overtræder gældende lovgivning, læs mere her)
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi har flere retningslinjer for annoncering på Ekstra Bladet, som skal overholdes, og hvis vi finder at annoncøren ikke har overholdt disse, vil de blive frataget muligheden for at annoncere på Ekstra Bladet fremadrettet. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar nedenfor, så vi kan få lokaliseret annoncen og tjekket op på om vores retningslinjer overholdes.
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi vil gerne høre din begrundelse for din anmeldelse, så vi kan undersøge annoncen, da vi tager alle indsendte anmeldelser alvorligt. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar nedenfor.
Din begrundelse skal som minimum bestå af 30 tegn
Tak for din henvendelse
Din anmeldelse er nu afsluttet. Tak fordi du bidrager til EB.dk.Annoncerne på EB.dk er en essentiel indtægtskilde, som sørger for at Ekstra Bladet hver dag kan udkomme, og holde danskerne oplyste om hvad der foregår rundt omkring i verden.
Fejl
Der skete en fejl med afsendelsen af rapporteringen.
Den danske EU-kommissær, Margrethe Vestager, scorer kassen i Bruxelles - og hendes løn kan stige til svimlende højder, hvis hun får ny toppost.
- Jeg vil da gerne have brød på bordet efter 1. november. Og gerne med smør på. Det er en god ting.
Sådan lød det i sidste uge fra Danmarks største, internationale politiske stjerne, EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager. Udtalelsen faldt i et interview med Politiken, hvor hun annoncerede sit kandidatur til nye topposter - herunder EU-kommissionsformandsposten.
Ekstra Bladet kan i dag berolige læserne: Margrethe får vist både råd til økosmør og det dyre Ølandsbrød fra Lagkagehuset efter 1. november. Og mere til.
Annonce:
I en klasse for sig Selv hvis den tidligere radikale leder og minister skulle være så uheldig ikke at score en ny toppost, kan hun se frem til tre års eftervederlag på op til 65 pct. af sin nuværende løn. Dertil kommer en skattefri 'fraflyttergave' på en månedsløn, der lige nu svarer til 171.000 kroner.
Vestagers samlede gage og fryns er yderst behagelig. Alene i grundløn får hun 2.060.000 kroner hvert år (2018-tal) i vederlag som konkurrencekommissær. Det er 112,5 pct. af det øverste løntrin i kommissionen og altså derfor i en EU-klasse for sig.
Derudover kommer et skattefrit, årligt boligtillæg på 16 pct. af lønnen - i alt 330.000 kroner - ud over et repræsentationstillæg på 54.000 kroner, der også er skattefrit. Og så naturligvis de betalte rejse- og flytteomkostninger.
Millionerne ruller ind Vestagers samlede lønpakke ligger på et niveau, hvor hun på grund af de lave EU-skatter og helt skattefrie tillæg skulle tjene ca. tre millioner kroner årligt i Danmark for at nå op på samme niveau.
Annonce:
Det er omtrent dobbelt så meget som statsminister Lars Løkke Rasmussen, der hvert år får 1.574.372 kroner plus et skattefrit omkostningstillæg på 62.749 kroner. I alt får han årligt omkring 840.000 kroner udbetalt efter skat.
Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Margrethe Vestager, men hun har afvist at svare på spørgsmål til sin løn.
Vestagers gyldne EU-fryns
Årsløn: 2.060.000
Den stiger til 2.528.000 kr., hvis hun bliver
kommissionsformand (eller 2.290.000 kr. som næstformand)
Lønnen beskattes efter den særlige EU-skat,
som opererer med skattesatser mellem 8 og 45 procent. Dertil kommer en særlig
skat på 7 procent, som højtlønnede ansatte betaler.
Flytteomkostninger og rejseudgifter til
Bruxelles bliver betalt af EU.
Skattefrit årligt boligtillæg på 330.000 kr.
svarende til 16 procent af lønnen.
Skattefrit repræsentationstillæg på 54.000
kr. årligt. Bliver hun næstformand eller formand, stiger beløbet til 81.600 kr.
årligt.
EU betaler alle flytte- og rejseomkostninger,
når hun stopper.
Skattefri udflyttergave på mindst 171.000 kr.
svarende til en månedsløn.
Derefter modtager hun eftervederlag i tre år
svarende til et beløb på mellem 40 og 65 procent af lønnen. Beløbet beskattes
med den særlige EU-skat.
Livslang EU-pension fra det fyldte 65. år.
Den er på 4,275 procent af lønnen pr. år. Altså 21,4 procent efter fem år
svarende til 441.000 kroner årligt.
EU består af en række forskellige institutioner, som hver især træffer beslutninger på vegne af EU og dets medlemslande.
De vigtigste er følgende:
- Europa-Kommissionen: Varetager EU's interesser som helhed og er politisk uafhængig. Kommissionen udarbejder lovforslag og gennemfører de beslutninger, der bliver taget. De enkelte landes regeringer udpeger et medlem hver.
- Det Europæiske Råd: Består af stats- og regeringsledere og definerer EU's politiske linje og prioriterer. Rådet vedtager ikke lovgivning, men fastlægger altså den overordnede linje.
- Europa-Parlamentet: Medlemmerne er direkte valgt af borgerne i EU-landene. Parlamentet vedtager lovgivning sammen med Det Europæiske Råd.
- Rådet for Den Europæiske Union: Består af de enkelte landes ministre inden for hvert deres område. Rådet er med til at vedtage lovgivning sammen med Parlamentet.