Støjberg aflyser møde om udlændingestramninger

De fire borgerlige partier kommer ikke til at lukke aftale om udlændingestramninger i denne uge

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)

Det er måske ikke så nemt igen for de fire borgerlige partier Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative at blive enige om en række stramninger på udlændingeområdet.

Fredag mødtes parterne som planlagt hos udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), men søndagens planlagte møde, hvor der var en forventning om, at det sidste punktum i aftalen måske kunne sættes, er nu aflyst.

Det erfarer Ritzau.

Regeringen lægger op til at gøre det sværere at få familiesammenføring, sværere at få permanent ophold, sætte flere udlændinge ned på den lave integrationsydelse og udvælge kvoteflygtninge med såkaldt integrationspotentiale.

Desuden er det planen, at flygtninge selv skal betale for transport af familiesammenførte.

Dansk Folkeparti har et stort ønske om, at flygtninge også skal omfattes af stramninger i reglerne for familiesammenføring.

Tirsdag aften røg Socialdemokraterne som det sidste parti fra rød blok ud af forhandlingerne, og det var ventet, at de borgerlige partier ganske hurtigt kunne blive enige om en aftale.

Forhandlingerne om udlændingestramningerne kører sideløbende med finanslovsforhandlingerne og forhandlingerne om et nyt politiforlig.

På alle fronter er DF en vigtig brik i spillet, og aflysningen af søndagens møde hos Støjberg kan muligvis have noget at gøre med, hvor meget netop DF får på det ene område, og hvor meget de så må slække på kravene på et andet område.

Der er ikke sat dato på de næste forhandlinger hos Støjberg, men de finder formentlig sted i næste uge.

13 kommentarer
Vis kommentarer