Støjberg banker komiske Jakob på plads: Vi vil tage smykker fra asylansøgere

Jakob Ellemann-Jensen (V) bliver modsagt af Inger Støjberg (V) i sagen om flygtninges smykker

Inger Støjberg har i løbet af de sidste måneder været en del i søgelyset på grund af smykke-gate. Hun har tidligere været i Ekstra Bladets studie for at fortælle om forslaget. (Foto: EB TV)

Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen forsøgte i sidste uge at bilde CNN's seere ind, at Danmark da ikke vil tage smykkerne fra asylansøgere.

Men den påstand var forkert, påpeger udlændinge- og integratinosminister Inger Støjberg nu i et svar til De Radikales Sofie Carsten Nielsen, som Altinget bringer.

Så længe smykkerne ikke har affektionsværdi, så kan de konfiskeres.

'Med hensyn til andre genstande vil de kunne tages i bevaring, hvis de er af større økonomisk værdi. Ændringsforslaget indebærer her, at der fastsættes en værdi-grænse, således at alene genstande med en værdi på over 10.000 kr. kan tages i bevaring,' skriver Venstre- ministeren.

Dermed bliver det slået fast med syvtommer søm, at Jakob Ellemanns optræden på CNN var ren komik.

Se også: Komiske Ellemann til CNN-stjerne: Ville aldrig tage smykkker

Flygtninge i Jenfelder Moorpark i Tyskland, hvor to delstater tager værdigenstende fra flygtninge. Foto: Philip Davali. Dansk politik - 21. jan. 2016 - kl. 13:11 Tyskerne tager smykker fra flygtninge

Sympati
- Mange mennesker - også her i Danmark - har haft en interesse i at sprede en forkert historie omkring det her. Nej, vi kommer ikke til at tage smykkerne fra folk. Jeg mener, det er oprørende. Det ville vi aldrig gøre, fik han bl.a. sagt.

Sofie Carsten Nielsen har tilsyneladende en form for medlidenhed med Venstre-manden.

- Jeg læser det (Støjbergs svar, red.) som en underkendelse af den linje, som Jakob Ellemann-Jensen havde på CNN.

- Jeg har stor sympati for Jakob Ellemann-Jensen, og jeg kan godt forstå, at han gerne vil stå og fortælle verden, at Danmark ikke tager flygtninges smykker, siger hun til Altinget.

 

Ellemann-Jensen på CNN (Foto: CNN)
Ellemann-Jensen på CNN (Foto: CNN)

214 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere