Støjberg blander sig i sag om norsk Facebook-minister: - Fuldstændig overdreven og hysterisk debat

Inger Støjberg bakker op om norsk justitsminister, der har trukket sig efter Facebook-opdatering

Silvi Listhaug sammen med Inger Støjberg. Nordmanden besøgte et asylcenter i Næstved (Foto: Finn Frandsen)
Silvi Listhaug sammen med Inger Støjberg. Nordmanden besøgte et asylcenter i Næstved (Foto: Finn Frandsen)
Følg Politik

Udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg, kommer nu sin norske kollega Sylvi Listhaug til undsætning.

Det sker, efter Listhaug tirsdag er trådt tilbage som justitsminister i Norge for at undgå et truende nederlag ved en mistillidsafstemning i det norske Storting.

Mistillidsdagsordenen mod Fremskritdtspariets minister var sat i søen af den norske opposition pga. en Facebook-opdatering, hvor Listhaug angreb Norges oppositionsparti, Arbejderpartiet, for at bekymre sig mere om terroristers rettigheder end om nationens sikkerhed.

Men debatten er kørt helt af sporet, mener Inger Støjberg:

'Det er sket efter en, efter min mening, fuldstændig overdreven og hysterisk debat om en Facebookopdatering, som Sylvi skrev om Norges politik over for fremmedkrigere for et par uger siden. Den norske venstrefløj har fuldstændig bevidst misforstået det hun skrev og brugt det i mod hende. De har konstant haft et horn i siden på Sylvi, fordi hun stærkere end nogen anden i norsk politik har været bannerfører for en stram udlændingepolitik og en stædig insisteren på, at indvandrere i Norge skal respektere norske værdier', skriver Inger Støjberg i en Facebook-opdatering.

Facebook-opslag blev hendes skæbne: Norsk justitsminister går af

Norges opposition er tæt på at fjerne justitsminister

Flere oppositionspolitkere har udlagt Listhaugs opdatering om Arbejderpartiets syn på terroristers rettigheder som en spids kommentar til det store oppositionsparti, der i 2011 selv var udsat for et terrorangreb.

Her har tolkningen været, at Listhaug drager paralleller til den højreradikale terrorist Ander Breivik, der i 2011 skød og dræbte 69 deltagere ved en politisk lejrtur for ungdomsmedlemmer fra Arbeiderpartiet på Utøya.

Og det er den tolkning, der ifølge den danske udlændingeminister er helt skæv.

'Hvis den norske venstrefløj tror, at de har vundet en sejr i dag, så gør de efter min mening regning uden vært. For det første bliver hendes dygtige håndtering af udlændingepolitiken savnet, og for det andet er jeg fuldstændig overbevist om, at Sylvi vil komme endnu stærkere tilbage', skriver Støjberg - der selv er kendt for opsigtsvækkende Facebook-opdateringer - på Facebook.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+