Støjberg: Der kommer flere flygtninge

Integrationsministeren roser politiet for håndteringen af de personer, der strømmede ind over grænsen søndag aften

(Video: Per Rasmussen)

Integrationsminister, Inger Støjberg fra Venstre, sender roser til politiet, der søndag aften og natten igennem har måttet håndtere de mange mennesker, som er kommet hertil over grænserne.

- Jeg tror ikke, det er ond vilje fra Tyskland, som gør, at de sender dem videre herop. Der er simpelthen bare et meget stort og alvorligt pres, og det viser, at vi bliver nødt til at tage det her alvorligt og tage en snak med hinanden, siger Inger Støjberg sent søndag aften til TV 2 News.

Udtalelserne kommer, efter vilde billeder viste, hvordan desperate flygtninge løb fra dansk politi ved grænsen ved Rødby søndag aften. Omkring 100-150 mennesker løb over togskinner og marker for at komme videre i landet.

En læser fortalte endda Ekstra Bladet, hvordan hun kort tid efter så flere flygtninge gå i nødsporet ved motorvejen i nordgående retning fra Rødby.

- De så ud, som om de gerne ville have, at man skulle tage dem med videre, siger læseren Olivia Eriksen til Ekstra Bladet.

Billede fra de dramatiske begivenheder, hvor politiet havde fået indkredset op mod 100 migranter og flygtninge. (Foto: Per Rasmussen) Krig & katastrofer - 6. sep. 2015 - kl. 21:22 Ekstra Bladet i Rødby: De fleste vil til Sverige

Billede fra de dramatiske begivenheder, hvor politiet havde fået indkredset op mod 100 migranter og flygtninge. (Foto: Per Rasmussen) Krig & katastrofer - 6. sep. 2015 - kl. 21:22 Ekstra Bladet i Rødby: De fleste vil til Sverige

Flere endnu
Integrationsministeren forsikrer, at der bliver holdt nøje øje med situationen fra politisk hold.

- Hvis der er nogle, der ikke kan opnå asyl, skal de sendes hurtigt tilbage - der kan for eksempel være tale om migranter, som kommer hertil af økonomiske årsager, siger Inger Støjberg.

Folk på flugt fra politiet ved Rødby. Foto: Per Rasmussen. 112 - 6. sep. 2015 - kl. 19:09 Flygtninge løber fra politiet ved den danske grænse

Integrationsministeren forsikrer om, at de danske myndigheder er klar, hvis der kommer endnu flere flygtninge til landet.

- Jeg formoder, der kommer endnu flere mandag. Alle myndigheder er klar, til at de kommer, siger hun og understreger endnu en gang, at der kan være forskel på de nyankomne personer:

- Det er helt afgørende, at vi får skilt migranter og flygtninge ad, fordi flygtninge er forfulgte, og de skal hjælpes, siger Inger Støjberg.

Se også: Politiforbundet om flygtningestrøm: Det her bliver en kæmpe opgave

Skal følge reglerne
Inger Støjberg fik stillet spørgsmålet om, hvorvidt vi skal lukke grænserne. Til det svarede ministeren:

- Jeg har set, at Dansk Folkeparti vil genindføre grænsekontrollen. Men det er klart, at vi holder nøje øje med det her og skal følge Schengen-samarbejdet. Vi skal følge reglerne.

Flygtning: Vi har betalt 22.000 for at komme herop