Støjberg: Flertal kan vedtage fordeling af flygtninge

Fordelingen af 120.000 flygtninge blokerer for debat om at bremse flygtningestrømmen, siger Inger Støjberg.

EU-landene kan ende med at stemme en europæisk fordeling af 120.000 flygtninge igennem med kvalificeret flertal trods hårdnakket modstand fra især flere østeuropæiske medlemslande.

- Det er der jo lagt op til. Det kan godt være, at det ender med en afstemning. Men lad os nu se, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) tirsdag ved ankomsten til et ekstraordinært justits- og indenrigsministermøde i Bruxelles.

Se også: Støjberg trodser DF: Nej til særlige vilkår i asylkrise

Hun siger dog samtidig, at 'tiden ikke er kommet til at være frygtelig kategorisk, men til at få løst det her problem'.

- Det ser rigtig svært ud, siger hun.

Inger Støjberg tør ikke på forhånd gætte på, hvordan krisemødet ender, fordi der stadig er mange knaster, der skal fjernes, før EU-landene kan nå til enighed.

- Men det skifter hele tiden, hvordan positionerne står, og hvilke knaster der træder frem, siger udlændinge- og integrationsministeren.

Hun siger, at fordelingen af de 120.000 flygtninge ud over Europa er kommet til at ligge som "en meget stor sten på vejen" og blokerer for en diskussion om løsninger, der kan være med til at bremse flygtninge- og migrationsstrømmen mod Europa.

- De 120.000 er blevet omdrejningspunktet for at komme videre til det, der virkelig tæller. Det er vigtigt, at vi får fordelt de 120.000, så vi kan komme videre, siger Inger Støjberg.

Danmark har frivilligt - trods EU-forbehold - accepteret at tage imod 1000 af de 120.000 flygtninge, som EU-landene udkæmper en voldsom kamp om at fordele.

52 kommentarer
Vis kommentarer