Annonce:
Annonce:

Støjberg forlænger grænsekontrollen

Den midlertidige grænsekontrol har kørt i 10 dage, og nu skal den fortsætte 20 dage mere, oplyser Integrationsministeriet

Her kan du se Inger Støjberg tale om forlængelse af grænsekontrollen
Annonce:
Følg Politik

Danmark skal have ekstra kontrol ved den dansk-tyske grænse i 20 dage endnu. Mindst.

Vurderingen er, at der stadig er risiko for, at et stort antal illegale udlændinge ophober sig i Danmark på grund af den svenske id-kontrol, oplyser Integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

- Vi har i regeringen fulgt situationen nøje, og på den baggrund vælger vi at forlænge grænsekontrollen mod Tyskland, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

Dermed kommer den samlede midlertidige grænsekontrol mindst til at vare indtil 3. februar. I de første 10 dage har godt 700 flygtninge søgt om asyl, mens omkring 200 er blevet afvist på grund af manglende id eller lyst til at søge om asyl.

Få asylansøgere kan føre til ophævelse af grænsekontrol

Annonce:

Trykket på EU's ydre grænser og antallet af flygtninge, der rejser videre mod nord, er fortsat stort ifølge regeringen. Derudover har Sverige forlænget grænsekontrollen mod Danmark, og den svenske id-kontrol er fortsat i kraft.

På den baggrund er det stadig vurderingen, at der uden grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse er alvorlig risiko for, at et meget stort antal 'illegale udlændinge' strander i Danmark, når de nægtes indrejse i Sverige.

Antal af asylansøgere falder

- Det er ikke noget, vi gør med glæde, for både den svenske og den danske grænsekontrol hæmmer den frie bevægelighed, som vi i fællesskab har arbejdet hen imod i mange år i Europa, siger Støjberg.

- Men vi er i regeringen nødt til at reagere på denne helt ekstraordinære situation, og vi gør, hvad, vi vurderer, er nødvendigt for at sikre den offentlige orden og sikkerhed i Danmark.

Dansk taxichauffør anholdt for menneskesmugling

Grænsekontrollen bliver løbende vurderet, og stikprøvekontrollen vil kunne intensiveres efter behov.

Annonce:

Regeringen har ikke taget stilling til, om den midlertidige grænsekontrol skal forlænges ud over de 20 dage, men Schengen-reglerne giver mulighed for at forlænge kontrollen yderligere, hvis der fortsat vurderes at være en alvorlig trussel mod den offentlige orden eller den indre sikkerhed.

Ekstra Bladet i asyl-telt: Sådan lever de

Den danske regering har i dag orienteret sine nabolande samt Europa-Kommissionen om forlængelsen af grænsekontrollen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: