Støjberg forventer øget flygtningestrøm i de kommende dage

Regeringen forventer, at antallet af asylansøgere ved de danske grænser vil stige yderligere i de næste dage.

Efter et - relativt set - stille døgn ved de danske grænser, er der nu udsigt til, at tilstrømningen af asylansøgere vil stige igen i løbet af de kommende dage.

Det fastslår integrationsminister Inger Støjberg (V) fredag.

- Det er stilnet lidt af hen over det seneste døgn, men trykket ude i Europa er meget stort, og derfor forventer jeg også, at vi vil komme til at se en større tilstrømning i løbet af de kommende dage, siger hun.

Indtil i går var der kommet 3200 personer til landet i denne uge. Størstedelen af de tilkomne har ikke villet have asyl i Danmark, og for en dels vedkommende er de taget videre til Sverige.

Ministeren kan dog ikke sætte noget, der minder om konkrete tal på, hvor mange man forventer at skulle tage imod eller sende videre.

- Det kan man selvsagt ikke sige. Vi kan bare se, at der er et pres på de ydre grænser. Vi kan se, at der er en tilstrømning til Grækenland, og for nogles vedkommende vil jeg da formode, at de vil komme til Danmark, siger Støjberg.

Af de 3200 asylansøgere har 668 søgt asyl i Danmark, mens et nogenlunde tilsvarende antal indtil torsdag havde søgt asyl i Sverige. Hvor resten er blevet af, står ikke klart.

- Der er givetvis mange, der er på vej til Sverige, og vi kan også se det på de billeder, vi ser fra banegården i Malmø. Og vi kan også høre på finnerne, at der er en del, der er taget til Finland, siger integrationsministeren.