Støjberg: Helle baserer flertal på politik om bison i skovene

Alternativet kravler opad i flere meningsmålinger, og det får Venstre politiske ordfører til at kritisere partiets politik, der blandt andet handler om løse bison i skovene

Europæisk bison kan ifølge Alternativet være med til at skabe en bedre hydrologi i skovene (Foto: Naturstyrelsen)
Europæisk bison kan ifølge Alternativet være med til at skabe en bedre hydrologi i skovene (Foto: Naturstyrelsen)

Det er ingen hemmelighed, at vi lige nu befinder os i en tid, hvor den ene meningsmåling efter den anden hvirvler om ørerne på os.

I dag skulle ikke være nogen undtagelse for en frisk måling, og den lægger sig i halen på nogle af de forgangne dages meningsmålinger. Rød blok får nemlig for anden dag i træk flertal.

Jyllands Posten har fået Wilke til at lave undersøgelsen, som målingen baserer sig på, blandt 1003 personer. Her står det klart, at det nye parti Alternativet med Uffe Elbæk endnu en gang ser ud til at få fire procent af stemmerne. Det svarer til syv mandater i Folketinget.

De syv mandater er altafgørende for rød bloks nuværende flertal på 51,6 procent i den pågældende meningsmåling, og det får Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, til at lange ud efter Alternativets politik.

Løse bisonokser
- Jeg vil bare minde om, at det er et parti, der går ind for kødfri mandage, løse bisonokser i statsskovene og et banksystem, der hører middelalderen til. Det er det, som Helle Thorning kommer til at basere sit flertal på, siger Inger Støjberg til Jyllands Posten.

Og det er da også rigtigt nok, at Alternativet i deres partiprogram nævner, at det kunne være en god ide med for eksempel løse bison i skovene, fordi de kunne være med til at skabe en naturlig hydrologi.

Over for avisen understreger Inger Støjberg, at målingerne de sidste par dage ikke får partiet til at ændre valgkurs.

- Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvorfor det svinger i den retning lige i øjeblikket, siger den politiske ordfører fra Venstre om meningsmålingerne til avisen.

Ekstra Bladet ville gerne have snakket med Uffe Elbæk fra Alternativet om Inger Støjbergs udtalelser, men han har desværre ikke svaret tilbage.

184 kommentarer
Vis kommentarer