Støjberg i svine-ups: Talte usandt om grise-forbud i børnehave

Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg er kommet i vælten, efter hun fredag talte usandt ved Venstre-nytårskur

Inger Støjberg har fået et forklaringsproblem efter hun fortalte en forkert historie ved nytårskur i Venstre i Frederikshavn fredag (Foto: Philip Davali)
Inger Støjberg har fået et forklaringsproblem efter hun fortalte en forkert historie ved nytårskur i Venstre i Frederikshavn fredag (Foto: Philip Davali)

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg er kommet i modvind, efter det er kommet frem, at hun fredag talte usandt i forbindelse med en nytårskur hos Venstre i Frederikshavn fredag.

Ved nytårskuren fortalte Støjberg om en børnehave i Aalborg Kommune, hvor børnene angiveligt havde forbud mod at tage svinepålæg med på madpakken.

Historien var dog forkert og overfor TV2 Nord beklager Støjberg nu sin grise-historie i et skriftligt svar:

- Jeg har ikke haft grund til at betvivle, at den gengivelse, jeg har fået, er korrekt. Jeg kan ikke yderligere dokumentere, at det pågældende forældrepar har fået besked om ikke at medbringe svinekød, og jeg burde derfor ikke have gengivet historien uden at have dobbelttjekket den med Aalborg Kommune, skriver ministeren til TV2 Nord.

Enhedsliste politiker udstillede Støjberg
Havde det ikke været for den lokale Enhedslisten-politiker Anja Lundtoft Thomsen, var Støjberg måske sluppet af sted med sin usande historie.

Hun var efter eget udsagn tilstede ved talen og efterfølgende skrev hun et indlæg på Facebook, der gik viralt. Her skriver byrådssuppleanten, at sådanne regler ikke findes i Aalborg, hvilket hun ifølge eget udsagn også gjorde Støjberg opmærksom på ved arrangementet i Frederikshavn.

- Det der undrer mig er sådan set ikke at hun lyver, det der undrer mig er at Venstre har så lidt tiltro deres eget projekt at de er nødt til at lyve for at få befolkningen med på det, slutter hun sit indlæg på det sociale medie.

Kommune: Forholder os til Sundhedsstyrelsen
Anja Lundtoft Thomsens påstand bakkes op af afdelingschef i Aalborg Kommunes familie- og beskæftigelsesforvaltning, Hans Christian Mariegaard.

Han slår overfor TV2 Nord fast, at sådanne regler ikke fandtes i den periode i foråret 2013, som Støjberg i talen omtalte. Ligesom en sådan type regler ikke findes nu.

- Vi følger Sundhedsstyrelsens regelsæt om ernæring på det område. Vi tager ikke stilling. Selv i de institutioner, der har madordning, står det forældrene frit for at give deres børn det mad med, de ønsker. Hvis der er mange forskellige etniske minoriteter, serverer vi to ting, siger Hans Christian Mariegaard til TV2 Nord.

606 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere