Annonce:
Annonce:

Støjberg langer ud efter omstridt Grimhøj-formand: Du tager fejl!

Integrationsminister Inger Støjberg mener, at Grimhøj-moskeens omstridte imam, Oussama El-Saadi, er helt gal på den i sit syn på barnebrude

Inger Støjberg er langt fra enig i Grimhøj-moskeens Oussama El-Saadi (Foto: Peter Hove Olesen/Ersnt van Norde)
Inger Støjberg er langt fra enig i Grimhøj-moskeens Oussama El-Saadi (Foto: Peter Hove Olesen/Ersnt van Norde)
Annonce:
Følg Politik

Barnebrude i asylcenter har fået Inger Støjberg til at reagere.

Onsdag besluttede Integrationsministeren, at barnebrude under 18 år på de danske asylcentre skal adskilles fra deres ægtemænd. Men den kontroversielle talsmand og formand for Grimhøj-moské i Aarhus er ikke enig med ministeren.

Ifølge talsmanden for moskeen handler det om at passe på familierne. 

- De er jo gift, og selv om manden er dobbelt så gammel, så har de opbygget en familie. Vi er nødt til at acceptere, at det er en anden kultur, og vi ikke kan ødelægge familielivet,« siger Oussama El-Saadi til MetroXpress.

Men den køber Inger Støjberg ikke.

Du tager fejl
På Facebook skriver Integrationsministeren skal Danmark ikke acceptere, at 14-årige bor sammen med deres 28-årige mænd. Anden kultur eller ej.

Annonce:

- Vi skal ikke acceptere, at f.eks. en 14-årlig pige bor sammen med sin 28-årlige mand på et asylcenter fordi det er en del af deres hjemlands kultur.
Derfor meddelte jeg i går, at man ikke kan bo sammen på vore asylcentre før begge er 18 år, og de par der allerede bor på vore asylcentre skal skilles ad.

Vi skal være uhyre præcise om hvilke værdier og regler Danmark bygger på, og det skal vi allerede fra dag et man opholder sig i Danmark, skriver Inger Støjberg på Facebook.

Støjbergs udmelding kommer i kølvandet på den hastehøring, som Integrationsministeriet iværksatte for at få et overblik over omfanget af barnebrude på de danske asylcentre.

Gravid mindreårig
Høringen viste, at der i øjeblikket er indkvarteret 27 mindreårige, hvor centeret enten har kendskab til, at mindreårige har en ægtefælle eller samlever på samme sted eller et andet asylcenter - eller en herboende ægtefælle eller samlever.

Af de 27 barnebrude er der 12 17-årige, otte 16-årige, fem 15-årige og to 14-årige, hvoraf den ene er gravid med sin 24-årige mand.

Annonce:

I den nuværende praksis skal mindreårige asylansøgere under 15 år altid indkvarteres adskilt fra deres ægtefælle eller samlever. Det kan dog ikke garanteres, da det ikke altid er muligt at vurdere alderen eller relationen.

Debatten om barnebrude blussede op i januar, da det kom frem, at flere asylcentre havde eksempler på, at voksne boede sammen med deres mindreårige ægtefæller.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: