Støjberg: Mit ærinde er ikke at lukke Kvinfo

Støjberg vil tage to millioner kroner fra Kvinfo. Ikke af utilfredshed, men for at flytte fokus, lyder det

De to millioner kroner, kønscenteret Kvinfo årligt har fået for at drive et mentornetværk for indvandrerkvinder, vil udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) bruge et andet sted.

Frem for at støtte netværket for mere ressourcestærke indvandrerkvinder vil ministeren øremærke pengene til kvinder uden uddannelse og erhvervserfaring.

- Mit ærinde er derfor ikke at tage noget fra nogen, som oppositionen ellers forsøger at skyde mig i skoene, siger Inger Støjberg på et samråd, som Socialdemokratiet har indkaldt hende til onsdag.

- Jeg anerkender helt klart det arbejde, Kvinfos mentornetværk yder – og jeg har ikke grund til at betvivle, at organisationen arbejder ud fra formålet med deres bevilling, fortsætter ministeren.

- Men jeg ønsker altså at prioritere en anden målgruppe. Og det må vel sådan set være fair nok. Det er en politisk prioritering, og længere er den sådan set ikke.

Socialdemokratiets ligestillingsordfører, Rasmus Horn Langhoff, undrer sig over, at det prisbelønnede mentornetværk skal lukke:

- Jeg leder stadig med lys og lygte efter den faglige begrundelse for at droppe støtten, siger han.

Støjberg meddelte 22. marts, at hun ville trække støtten til Kvinfo.

Det skete i kølvandet på, at kulturminister Mette Bock (LA) havde frataget centret opgaven med at drive et bibliotek - og efter partifællen Laura Lindahl havde krævet al statsstøtte til "venstreorienterede" Kvinfo sløjfet.

Det fik flere kritikere til at anklage regeringen for korstog mod Kvinfo.

På samrådet onsdag vil Socialdemokratiet have at vide, hvornår Støjberg traf sin beslutning. Men det kan ministeren ikke sætte dato på:

- Det er noget, jeg har gået og overvejet – og også diskuteret med nogle af mine ministerkolleger på helt uformelt plan.

- Jeg har længe ment, at Kvinfo har forsømt minoritetskvinder. Det mente jeg også som ligestillingsminister.

Det ville være dejligt med flere penge, så man kunne prioritere begge grupper af indvandrerkvinder, uddyber Støjberg:

- Men så god er verden bare ikke. Vi har de penge, vi har, og de penge mener vi, at vi bruger bedre et andet sted. Dermed ikke sagt, at Kvinfo ikke har gjort det ganske udmærket med den opgave, de har haft.

Næste skridt bliver med Støjbergs ord at definere den nye opgave - og finde den rette leverandør. Det kan eventuelt ske gennem en åben ansøgningsrunde, siger Støjberg.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby