Støjberg: Østergaard har sluppet katten ud af sækken

Efter krav fra De Radikale om lempelse af udlændingepolitikken ser Venstre blå blok som eneste stramme valg

De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, har meldt ud, at en lempelse af udlændingepolitikken er afgørende for, om partiet kan pege på Mette Frederiksen (S) som statsminister.

Det ser udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) som, at blå blok nu står alene om at føre den stramme udlændingepolitik, som Venstre og Dansk Folkeparti har stået for de seneste mange år.

- Så er katten sluppet ud af sækken. De Radikale vil ikke gøre Mette Frederiksen (S) til statsminister, hvis ikke Socialdemokratiet lemper udlændingepolitikken.

- Når man kigger på de andre partier, der skal gøre Mette Frederiksen til statsminister, så er der heller ikke nogen af dem, der ønsker en stram udlændingepolitik.

- Derfor er bundlinjen - lige meget hvordan man vender og drejer det - at hvis man vil have en stram udlændingepolitik, er der kun et sted at gå hen. Og det er de blå partier, siger Inger Støjberg.

Morten Østergaard vil have et opgør med det en måned gamle paradigmeskifte i dansk udlændingepolitik. Ellers vil han ikke gøre Mette Frederiksen til statsminister. Arkivfoto: Jens Dresling nationen Tak til Morten: Kan gøre Danmark anstændigt igen

Samtidigt med Morten Østergaards udmelding, der faldt i Berlingske, fortalte Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, at han peger på Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister.

Dansk Folkeparti gjorde det samtidigt klart, at det er et kardinalpunkt for dem, at udlændingepolitikken ikke bliver lempet.

Fra Enhedslisten og Alternativet lyder det, at man støtter et opgør med den førte udlændingepolitik. Men man vil ikke stille op med ultimative krav til en kommende socialdemokratisk ledet regering.

- Vi ønsker et opgør med paradigmeskiftet i dansk udlændingepolitik. Og vi ønsker bedre integration. Og det vil vi selvfølgeligt rejse under en regeringsdannelse, siger medlem af Folketinget for Enhedslisten Nikolaj Villumsen og fortsætter:

- Men vi stiller ikke ultimative krav.

SF fortæller, at partiet for nuværende ingen kommentarer har til udmeldingen fra Morten Østergaard.

56 kommentarer
Vis kommentarer