Støjberg om asyltal: Selvfølgelig retter vi ikke

Socialdemokraterne vil have, at Venstre retter, at Danmark ikke ligger på en femteplads i forhold til at tage asylansøgere ind. Men det vil Venstre ikke, siger Inger Støjberg

(Foto: Veronica S. Holsting)

Hvis der er noget, der kan sende politikerne på den kritiske sti, så er det, hvis et andet parti fortæller om tal, som, de mener, ikke hænger sammen med virkeligheden.

Det skete i dag, da Lars Løkke fremlagde Venstres asyludspil på et pressemøde. Straks var der en hurtig journalist, som konfronterede Løkke med de tal, han brugte i oplægget.

Løkke fortalte nemlig, at Danmark ligger på en femteplads i EU i forhold til at tage asylansøgere ind i landet i forhold til landets befolkningstal.

Og det er da også rigtigt, at Danmark lå på en samlet femteplads i 2014. Men i første kvartal for 2015 ligger vi på en tiendeplads - det vil sige på 2011-niveau.

Det fik Maja Panduro fra Socialdemokraterne til at sige, at hun synes, at Venstre skal rette deres tal i uspillet.

- Nej, det kan jeg garantere dig for, at vi ikke vil, siger Inger Støjberg fra Venstre, da Ekstra Bladet spørger hende, om tallene skal rettes.

Forstår ikke kritikken
Inger Støjberg forstår slet ikke, hvorfor tonen er så hård mod brugen af tallene for hele år 2014.

- Jeg kan ikke forstå kritikken. Jeg må bare sige, at der er intet i det overhovedet, der skulle give anledning til at rette. Hvis man kigger på tallene for sidste år, så var der også et markant fald i antallet af asylansøgere i første kvartal, og så steg de markant i de sidste kvartaler. Og i og med, at regeringen selv har vurderet niveauet til at blive det samme som sidste år, så tyder det her jo på et identisk billede fra sidste år, siger Inger Støjberg og fortsætter:

- Det svarer til, at når der er spillet 12 runder i Superligaen, så siger man, at afgørelsen er faldet, og det kan man jo ikke. Så man bliver nødt til at se på det som helhed, og derfor bruger vi årstallene.

Lars Løkke bør rette udspillet, synes Socialdemokraterne (Foto: Tariq Mikkel Khan) Dansk politik S om Løkkes forældede tal: Venstre bør rette i udspillet

Lars Løkke Rasmussen vil sikre færre asylansøgere. (Foto: Mogens Flindt) Dansk politik Løkke under pres: Beskyldes for at bruge gamle tal

267 kommentarer
Vis kommentarer