Støjberg om at udfordre Jensen: Jeg har ikke besluttet mig

Inger Støjbergs mulige kandidatur til formandsposten i Venstre stjæler opmærksomheden på partiets landsmøde

Inger Støjbergs udtalelser er nøje afmålte, mener Ekstra Bladets politiske kommentator Henrik Qvortrup - hør her hvorfor. (Fotograf: Claus Bonnerup)

Mens statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) står i spidsen for Venstres sidste ordinære landsmøde før næste folketingsvalg, er diskussionen om, hvem der på et tidspunkt afløser ham som Venstres formand, blusset op igen.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) ved ikke, om hun vil være Venstre-formand i fremtiden. Men hun afviser det slet ikke, selv om der er rig mulighed for det.

- Det har jeg ikke gjort op med mig selv endnu. Og det er helt uaktuelt, siger Støjberg i forbindelse med Venstres landsmøde i Herning.

I en række interviews op til landsmødet - senest til Jyllands-Posten - har Støjberg ellers udtalt, at hun helt sikkert ville have viljen til at være formand for Venstre, hvis det kom til stykket. 

Om hun har evnerne eller lysten til det, er en anden snak, siger hun.

Netop de to egenskaber mener forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V), at Støjberg ikke nødvendigvis er den eneste med.

- Det er der mange der har i Venstre, siger Claus Hjort.

- Har Kristian Jensen det?

- Det vil jeg ikke gå ind i.

Finansminister Kristian Jensen (V) er Venstres næstformand. Han er dermed det oplagte valg til at afløse Løkke. Men til det siger Støjberg:

- Han (Kristian Jensen, red.) vil sikkert være en rigtig glimrende formand, og jeg kan forstå at han stiller op som formand, men det er en debat, der kører mest i medierne, siger Inger Støjberg.

Kristian Jensen har før udtalt, at han er klar til kampvalg, når Løkke ikke længere er formand. Hvis altså der er partifæller, der vil udfordre ham.

- Der er ytringsfrihed for alle. Og Venstre er et parti, der går ind for konkurrence, så det er jo et frit valg, siger Kristian Jensen til DR Nyheder, som har spurgt næstformanden til Støjbergs melding.

Også Løkke har forholdt sig til diskussionen om Støjberg eller Kristian Jensen som næste Venstre-formand efter ham selv.

- Jeg forholder mig slet ikke til 'efter mig'. Man skal jo blive fokuseret på det, man er i. Jeg har meget at byde på, så med al respekt er det en meget, meget hypotetisk diskussion, siger statsministeren.

Kristian Jensen har overfor Ekstra Bladet ikke ønsket at kommentere Inger Støjbergs meldinger.

En fuldtonet skandale

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.