Støjberg om DSU-annonce: Fint at være drage

Lidet flatterende annoncer i filmplakat-stil er en tradition i DSU, der netop har lanceret plakater med Løkke på en trone af øl og vin

Det er den her annonce, som DSU deler ud ti forskellige steder i landet i dag (Foto: Danmarks Socialdemokratiske Ungdom)
Det er den her annonce, som DSU deler ud ti forskellige steder i landet i dag (Foto: Danmarks Socialdemokratiske Ungdom)

Uden bukser, med åben jakke, vin i hånden og dyre sko sidder Lars Løkke Rasmussen placeret på en trone af dåseøl og vinflasker.

I den ene side står der 'All velfærd must die', og nederst står der 'Nulvækst is coming'.

Referencerne til Game of Thrones er meget klare i en ny annonce lavet af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom. En annonce, som går hårdhændet til værks som skræmmekampagne mod blå blok.

Men selv om tonerne er alt andet end kærlige i annoncen, har den politiske ordfører fra Venstre kun venlige ord at sige om plakaten.

- Jeg har faktisk gået og ventet på, at de skulle komme med plakaten, for jeg synes, det er en sjov tradition, de har. De laver jo altid en plakat med en eller anden reference til en film, siger Inger Støjberg.

'Fint at være drage'
Inger Støjberg har kun to kritiske ting at sige om plakaten.

- De måtte gerne have afbilledet Løkke, som han ser ud, efter han har tabt sig.

- Og så tænker jeg da lidt, at jeg sagtens kunne have haft en større rolle på plakaten end bare nede i teksten. Nu er det jo en slags filmplakat, og jeg har jo snakket meget om biografer, griner Inger Støjberg.

Dansk politik Ny Venstre-kampagne går i kødet på Helle

I teksten på plakaten står der, at Inger Støjberg er en drage, der blandt andet spiser arbejdsløse til morgenmad.

- Det har jeg det helt fint med. Ungdomspartierne har friere tøjler, og det skal der være plads til i en valgkamp, siger den politiske ordfører fra Venstre, der håber, at DSU vil sende hende en version af plakaten.

'Folk skal trække på smilebåndet'
DSU's forbundsformand, Alexander Grandt Petersen, er glad for, at plakaten bliver modtaget godt fra Inger Støjberg.

- Vi vil gerne sende Støjberg en version. Det her handler om at være et humoristisk indspark, og vi håber, de fleste vil trække på smilebåndet af plakaten, siger Alexander Grandt Petersen til Ekstra Bladet.

- Kan du forstå, hvis nogen måske vil finde den lidt grov?

- Jeg synes, den er sjov. Vi laver en filmplakat ved hvert eneste valg, og i den her vil vi minde om den skandaletrone Løkke sad på, da han var statsminister. Tænker de fleste efterhånden ikke også på øl og vin, så snart man nævner Lars Løkkes navn?

- Nede i teksten nævner i også Inger Støjberg, Anders Samuelsen og Kristian Thulesen Dahl. Hvorfor det?

- Man skal huske på, at Løkke skal have opbakning fra Kristian Thulesen Dahl og Anders Samuelsen, som vil to meget forskellige ting, siger forbundsformanden.

Messerschmidt tager sig til hovedet. Bedst som han troede, at det ikke kunne blive værre end hos Enhedslisten, så rykker Elbæk ind, advarer han. (Foto: Ole Lind) Dansk politik Messerschmidt i krig mod Elbæks 'vanvid'

Plakaten bliver uddelt ti forskellige steder i landet fra i dag, tirsdag.

55 kommentarer
Vis kommentarer