Støjberg om skuffede flygtninge: Utaknemmelige

En gruppe flygtninge er utilfredse med, at de endte med at måtte søge asyl i Danmark og ikke i Sverige

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)

Det er helt ude i hampen, at en gruppe asylansøgere er utilfredse med, at de ikke fik lov til at rejse fra Danmark til Sverige.

Det siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

- Jeg ved simpelthen ikke, hvad det er for en utaknemmelig tilgang. Det her er mennesker, der er flygtet fra krig og elendighed, hvor deres liv er i fare, siger hun.

Nytilkomne flygtninge fortæller ifølge TV2, at de følte sig tvunget til at søge asyl i Danmark frem for deres ønskedestination i Sverige. De fik at vide, at hvis de ikke søgte asyl, ville de blive sendt tilbage til Tyskland, lyder det.

- Så kommer de til Danmark og får vejledning i at søge asyl, og så er man utaknemmelig bagefter. Jeg må simpelthen sige, at jeg forstår det ikke.

- Jeg har aldrig kendt mage, siger hun.

Siden søndag er et stort antal af mennesker ankommet til de danske grænser, og størstedelen af dem ville videre til Sverige.

Politiet gav folk frit lejde for videre rejse gennem landet efter at have tilbageholdt et stort antal flygtninge og migranter i Padborg og Rødbyhavn siden søndag.

- Jeg synes ærligt talt, at det er en utaknemmelig tilgang. Man kommer til et land, hvor alt fungerer. Man får husly og lægehjælp, og så nytter det altså ikke noget, at man pludselig hellere vil til et andet land, siger Inger Støjberg.

Hos Dansk Folkeparti undrer man sig over den linje, som regeringen har lagt, når det gælder behandlingen af de mange asylansøgere - inklusiv de utilfredse:

- Helt grundlæggende bekræfter det her, at der ikke er styr på særlig meget, heller ikke fra regeringens side, siger integrationsordfører Martin Henriksen.

- Meldingen fra ministeren er jo, at de saftsuseme skal blive i Danmark og have behandlet deres sag. Det er tæt på at være absurd.

- Det er meget mærkeligt at opleve, at et parti, der er gået til valg på at begrænse tilstrømningen, nu ligefrem insisterer på, at folk skal blive i Danmark, selvom de ikke vil være her, siger Martin Henriksen.

340 kommentarer
Vis kommentarer