Støjberg raser over nye afsløringer om Grimhøjmoskeen

De nye afsløringer fra Grimhøjmoskeen, hvor en iman mener, at det er i orden at tæve sin børn, får igen Inger Støjberg til at reagere

Se interview med formanden for Grimhøj-moskéen og Den Muslimske Sammenslutning, Oussama El Saadi her

Politikerne har nærmest snublet over hinanden for at kritisere Grimhøjmoskeen.

Og nu får nye TV 2-afsløringer Inger Støjberg til igen at rase mod den omstridte Aarhus-moske. Denne gang er de skjulte optagelse fra en københavnsk imam, der mener, at det er i orden at slå børn, der får Inger Støjberg til at harcelere.

- Der er så meget skidt omkring Grimhøjmoskeen, og det har vi set i flere år. Selvfølgelig så jeg helst, at vi kunne få moskeen og holdningerne væk. De hører ikke til i Danmark.

- Sagen er bare, at hvis vi jævner moskeen med jorden, så vil El Saadi, Abu Bilal og hvad de hedder alle sammen stadig være her, siger Inger Støjberg til TV 2.

Nye optagelser fra Grimhøjmoskeen føjer yderligere til problematikken omkring den kontroversielle moske. (Arkivfoto: Ernst van Norde) 112 - 29. feb. 2016 - kl. 19:26 Nye optagelser fra Grimhøj: Slå børn der ikke beder til gud

Tæv dine børn som opdragelse
Tirsdag aften bringer TV 2 det første afsnit i dokumentar-serien om den kritiserede moske i Aarhus-bydelen Gellerup. Og det er her imamen kommer med den kontroversielle melding om børn.

- Det er obligatorisk for jer at lære dem at bede, fra de er syv år. Og endda slå dem, hvis de ikke laver Salah (beder, red.), når de er 10 år.

- Bliver man slået på en opdragende måde, når man er lille, ved man godt, hvorfor man har fået de slag. Det husker man i det voksne liv. Det er det, der er vigtigt, lyder det fra imamen.

Se også: DF til Støjberg: Luk Grimhøj og tag en retssag bagefter

Formanden for Moskeen på Grimhøjvej, Oussama El-Saadi afviser over for TV2, at der bliver opfordret til vold mod børn i moskeen. Han hævder blandt andet, at optagelserne ikke viser det sande billede, og at TV2 kun bringer få sekunder af flere timers optagelser.

Oussama El Saadi (Foto: Anita Graversen)
Oussama El Saadi (Foto: Anita Graversen)
 

- Nej, vi har ikke noget, som de her ting siger. Nej. Der er en straf ligesom en... Et pres på en eller anden måde, med børn, til at overholde deres religion eller bøn. Men ikke noget med, at man slår. For det er forbudt i forhold til religionen, at man slår, siger formanden til TV 2.

Tilsvarende udmelding kom Oussama El-Saadi med over for Ekstra Bladet tidligere mandag, hvor han også kom ind på TV2's afsløring om opfordringen til at slå børn.

- Der bliver lagt pres på børnene for, at de skal læse og forstå koranen, men det er ikke det samme, som at vi beder forældre om at slå deres børn. Jeg slår heller ikke mine børn og bryder mig ikke om folk, der gør det, lød det fra Oussama El Saadi over for Ekstra Bladet.

Luk den ned!
De seneste afsløringer har også fået Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, til at reagere. Han mener, at det er på tide at lukke moskeen.

Også selv om det koster en tur i retten

Integrationsminister Inger Støjberg bruger helt berettiget barske udtryk om Grimhøjmoskeen efter TV2's afsløringer....

Opslået af Kristian Thulesen Dahl på 29. februar 2016

Se også: Ingen kommunale kroner til Grimhøj-moskéen

Opfordring til forbrydelse
Ifølge Trine Baumbach, strafferetsekspert på Københavns Universitet, er det på kanten af loven at opfordre til at slå sine børn.

Hun understreger, at hun ikke udtaler sig om den konkrete sag, men forklarer, at anstiftelse eller opfordring til vold generelt kan være strafbart.

- Udgangspunktet er, at man ikke må opfordre folk til at begå forbrydelser, og hvis den opfordring, man kommer med, er tilstrækkeligt konkretiseret, så kan man faktisk risikere at blive dømt for medvirken til vold, siger hun til TV2.

Formand for Grimhøj-moskéen, Oussama El Saadi, rejser spørgsmål ved de nye TV 2-afsløringer om stening af utro muslimske kvinder. - Det er måske et 40 sekunder langt klip med vores imam Abu Bilal, men hvad har han sagt før og efter klippet, spørger Oussama El Saadi. (Foto: Anita Graversen) Samfund - 29. feb. 2016 - kl. 19:09 Grimhøj Moské igen i skudlinien: Alt fra Allah er godt

Trine Baumbach påpeger, at det kan være en skærpende omstændighed, hvis der opfordres til vold mod børn.

- Man kan sige, at børn har en særlig stærk ret på det her punkt, fordi de er særligt sårbare, når de er i forældrenes varetægt, siger hun.

Søndag aften meddelte Østjyllands Politi på Twitter, at de er i færd med at undersøge moskeen ovenpå offentliggørelsen af de første optagelser.

Og mandag aften, nogle timer før den seneste afsløring fra TV 2, har også justitsminister Søren Pind givet udtryk for, at han er opmærksom på problematikken fra moskeer som den på Grimhøjvej.

Frank Dahlgaard, formand for Liberal Alliance i Gladsaxe. Dansk politik - 29. feb. 2016 - kl. 13:41 LA-formand: Saudiarabiske fyrster bør stenes eller halshugges

Støjberg raser mod Grimhøjmoskéen. (Foto: Jens Dresling) Dansk politik - 29. feb. 2016 - kl. 09:49 Inger Støjberg: Luk Grimhøjmoské for stening-prædiken

Når en imam fra Grimhøjmoskéen ved Aarhus underviser en gruppe kvinder i, at utroskab skal straffes med stening eller piskeslag, er der blot tale om helt almindelig undervisning i koranens tekster, siger formanden for Grimhøjmoskéen, Oussama El-Saadi. (Foto: Ernst van Norde) 112 - 28. feb. 2016 - kl. 18:55 Grimhøjmoské: Bland jer udenom

Grimhøj-moskeens Abu Bilal underviser i straf for utroskab. (Foto: Casper Dalhoff) 112 - 28. feb. 2016 - kl. 18:29 Politiet går ind i sagen om Grimhøjmoskeen

257 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere