Støjberg: S fører historisk grænseoverskridende valgkamp

Venstres politiske ordfører angriber Socialdemokraternes kampagne efter ny måling viser rød føring

Følg Politik

Socialdemokraternes angreb på de eksempler, som Venstre har brugt i valgkampen til at fremføre budskabet om, at "det skal kunne betale sig at arbejde", er et nyt lavpunkt i dansk politik.

Det erklærer Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, efter at en ny måling, som Voxmeter har foretaget for Ritzaus Bureau, sender rød blok over 50 procent i tilslutning for første gang siden november 2013.

- Jeg synes, vi har set en historisk, grænseoverskridende form for valgkamp fra Socialdemokraterne, hvor de er begyndt at trække de erhvervsdrivende, som har stået frem og fortalt om deres problemer, gennem et mudderhul, bare fordi de har sagt, hvad de oplever på deres virksomheder, siger hun til Ritzau.

I løbet af valgkampens første fem dage har Venstre præsenteret to forskellige eksempler, hvor virksomhedsejere har fortalt om erfaringer med ansatte eller ansøgere, som har fravalgt et job for i stedet at få dagpenge eller kontanthjælp.

Men i begge tilfælde har de relevante fagforeninger sået tvivl om eksemplerne, og det har ført til anklager fra fødevareminister Dan Jørgensen (S) om, at Venstre bygger sin politik på anekdoter.

- Det er et nyt lavpunkt, og man må spørge sig selv, hvad der i fremtiden skal få helt almindelige mennesker til overhovedet at turde at stille sig frem og fortælle om deres hverdag, hvis man kan forvente at blive trukket gennem et mudderhul af Socialdemokraterne, mener Inger Støjberg.

Hun afviser, at Venstre vil give igen af samme skuffe.

- Vi har tænkt os at opføre os pænt og ordentligt, lover hun.

Støjberg har svært ved at sætte fingeren på, hvorfor tilslutning til partierne bag Lars Løkke Rasmussens kandidatur som statsminister er faldende.

- Jeg synes ikke, vi har fået en dårlig start på valgkampen, men det er klart, at i en valgkamp vil man se perioder, hvor det går i smult vande og perioder, hvor der er mere bølgegang.

- Sådan er det også for os, så der er ikke noget klynk herfra. Der er bare en lyst til at gå ud og kæmpe for sagen, erklærer hun.

For en uge siden havde blå blok en tilslutning på 54,3 procent i en måling fra Voxmeter. I mandagens måling er den faldet til 49,1.

- Jeg har hele tiden forventet, at valget ville blive meget tæt, og det synes jeg, den her måling viser. Det bølger altid lidt frem og tilbage i en valgkamp, og det er også det, vi ser nu, mener den politiske ordfører.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+