Støjberg: Slut med at romantisere Christiania

Venstreministre mener, at projekt Christiania er slået fejl, og det skal være slut med fristadens glansbillede hos danskere

Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) vil have et opgør med mange danskeres syn på Christiania. Foto: Philip Davali.
Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) vil have et opgør med mange danskeres syn på Christiania. Foto: Philip Davali.

Mange danskere smiler ved tanken om fristaden Christiania, der gennem generationer har været kendt, som en unik del af Danmark og vores historie.

Men nu skal det være slut med den romantiske tankegang, mener integrations- og boligminister Inger Støjberg (V), efter at en almindelig politiopgave i går aftes førte til to sårede betjente, hvor den ene er i kritisk tilstand.

'Jeg håber, at denne modbydelige voldshandling mod betjentene betyder, at det er slut med at romantisere Christiania som et sted hvor skoleklasser, turister og familier lægger vejen forbi,' skriver Inger Støjberg på Facebook.

'Der er intet romantisk ved Christiania og narko- og voldskulturen derude og intet kan godtgøre den voldshandling vi oplevede i aftes'.

Venstre om skudt betjent: Upassende christianit-kommentar

Ramt i hovedet
To betjente og en civil blev sent torsdag aften skudt i forbindelse med en anholdelse på fristadens berømte hashgade, Pusher Street. Den ene betjent blev ramt i hovedet og tilstanden er kritisk.

Den formodede gerningsmand er senere blev skudt og anholdt af politiet, som oplyser, at også hans tilstand er kritisk. Hele episoden er politikernes skyld, mener Kirsten Larsen fra Christianias pressegruppe.

- Politiet er gidsler i en dårlig og urealistisk politik. Det er politikerne, som ikke gider gøre noget og ikke gider at rokke sig. Og det er skidt for vores samfund, siger hun ifølge Ritzau.

Legalisér hash
Ifølge Kirsten Larsen er der kun én ting at gøre: At legalisere hashen.

- Det må være den eneste vej frem. Der vil altid være et stort marked for den vare, fordi der er rigtig mange, der bruger den, så det nytter ikke med mere forbud, mere kontrol og mere politi, siger hun.

Pind: Projektet er fejlet
Søren Pind (V) mener, at christianitterne nu må vælge side.

- Man må afklare, om man er på retsstatens og politiets side - eller om man, stiltiende eller aktivt, står sammen med det kriminelle miljø, skriver Søren Pind (V) på Facebook.

Justitsministeren mener også, at forsøget på at normalisere Christiania er slået fejl.

- Det såkaldt fredelige Christiania er mislykkedes, og at en politimand ligger i livsfare på hospitalet, og at en kollega er såret, er fuldstændig uacceptabelt, siger Søren Pind til DR.

- Jeg vil så nødig sige noget firkantet, men der er nu sat et stort udråbstegn ud for den planlagte udvikling af Christiania. Vi kan tydeligt se, at den hidtidige udvikling ikke holder. Derfor bliver vi nødt til at have en diskussion om det. Men jeg er nødt til også at sætte mig ned med min politidirektør og høre, hvordan politiet ser på det, siger Søren Pind.

Politiet har arbejdet intenst hele natten i området omkring Christiania. Video: Kenneth Meyer/Christian Ørtoft/Local Eyes

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde