Støjberg surprise: Uventet sangvalg til SF-landsmøde

SF'erne kiggede noget skeptisk, da integrationsministeren pludselig kiggede forbi på landsmødet

Integrationsminister Inger Støjberg dukkede op på SF's landsmøde. Foto: Kristian Brårud Larsen.
Integrationsminister Inger Støjberg dukkede op på SF's landsmøde. Foto: Kristian Brårud Larsen.

Kaffe var tæt på at komme i den gale hals, da morgenens gæst spadserede gennem Vingsted Centret nær Vejle, hvor 400 SF'ere er samlet til det årlige landsmøde.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) var inviteret af SF, og hun begyndte SF's landsmøde ved at vælge sangen 'Sådan er kapitalismen' som morgensang. Og det var der en god forklaring på, forklarede Venstre-kvinden.

- Det er lavpraktisk. Hvis man lægger sig alt for meget ud med Karsten Hønge, så kan det være op ad bakke, sagde Inger Støjberg med en slet skjult henvisning til SF's arbejdsmarkedsordfører, som også er kendt under navnet 'Vikaren fra helvede'.

Gruppeformand Jonas Dahl og SF-formand Pia Olsen Dyhr. Polfoto: Niels Hougaard. Dansk politik Bagkloge SF: Derfor fik vi kæmpe vælgerlussing

'Sådan er kapitalismen' blev sunget med fuld kraft, da SF'erne åbnede landsmødet den sidste dag i Vejle. Især sætningen 'Det de rige møgsvins skyld' lød kraftfuldt fra de omkring 400 tilmeldte SF'ere.

Sangen blev fulgt op af en udlændingedebat mellem SF-formanden Pia Olsen Dyhr og integrationsministeren. Efter debatten, hvor de klassiske forskelle mellem Venstre og SF blev trukket op, sagde Pia Olsen Dyhr tak til integrationsministeren for at komme på besøg 'i løvens hule'.

Derefter fik Inger Støjberg overrakt en kasse Cola Zero i gave, da ministeren har et stort forbrug af læskedrikken.

Senere i dag skal SF'erne blandt andet stemme om partiets politik i forhold til at legalisere statsautoriseret hash og et muligt forbud mod omskæring af drenge.

Pia Olsen Dyhr holder sin tale til partisoldaterne på SF's landsmøde i Vejle. (Foto: Ernst Van Norde) Dansk politik Pia tordner mod banker: Opfør jer ordentligt

Sønderbombet parti
Da Pia Olsen Dyhr i begyndelsen af 2014 overtog det sønderbombede parti efter interne magtkampe og Annette Vilhelmsens exit lå vælgeropbakningen på under fem procent af stemmerne.

Under sin nye formand fik SF en smule medvind, hvis man skal tro meningsmålingerne. Den varede dog kun så længe,som rød blok fortsat var ved magten.

Pia Olsen og tropperne led som sagt et stort nederlag, og meningsmålingerne viser ikke øget tilslutning til SF-projektet.

Derfor er SF et parti i selvrangsagelse, som i weekenden holder landsmøde med omkring 400 personer tilmeldt.

- Der er ikke andet at gøre, end at rejse sig op fra det træ, hvor vi faldt, og vi har arbejdet siden valget med at bygge en ny organisation op, fordi vi blandt andet har måttet sige farvel til hver anden ansat i sekretariatet,

- Det giver selvfølgelig nogle udfordringer, som vi også mærker i folketingsgruppen, hvor vi har flere ordførerskaber og en større arbejdsbelastning. Men vi må prioriterer og så tage det lange seje træk, fordi der er plads til et parti, der både har et rødt og et grønt ben, siger Jonas Dahl.

Se også: SF-formand: Holger K. skabte SF's politiske platform

Kom ikke i medlems-mål
Det er ikke kun hos vælgerne, at SF går tilbage. Partiet kommer når ikke sit mål om en fremgang til 10.000 medlemmer, som blev lavet på sidste års landsmøde.

Olsen Dyhrs tropper må notere en tilbagegang på netto 326 medlemmer, og dermed er den samlede medlemsskare 8131 medlemmer. I årets løb er udmeldt 1162, mens kun 836 har meldt sig ind.

Partiformand Pia Olsen Dyhr mener, at forklaringen skal findes i en generel tendens til faldende medlemstal i de politiske partier.

Dansk politik SF: Indvandrerkvinder skal i uddannelse for at få kontanthjælp

1 af 2 
2 af 2 Integrationsminister Inger Støjberg dukkede op på SF's landsmøde. Foto: Kristian Brårud Larsen.
48 kommentarer
Vis kommentarer