Støjberg tæver - Sheriffen tøver: Imam-hykleri

Mens Støjberg revser kommunalt samarbejde med imam, glider Pind af, når sagen ligger på hans bord

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Regeringen er kommet under angreb i en sag om imamer fra moskéen Dansk Islamisk Center.

Kritikken kommer fra støttepartiet Dansk Folkeparti samt Socialdemokraterne og er ikke mindst rettet mod justitsminister og selvudnævnt sherif Søren Pind (V).

De to partier undrer sig mildest talt over, at sheriffen afviser at forholde sig til, at to personer fra Dansk Islamisk Center henholdsvis fungerer og har fungeret som fængselsimamer under Kriminalforsorgen.

Sheriffens passivitet står nemlig i skarp kontrast til offensive udmeldinger, som integrationsminister Inger Støjberg (V) kom med for nylig.

Ude efter borgmester
Den ene af de pågældende imamer er Fatih Alev. Han arbejdede som fængelsimam med Pind som øverste chef frem til slutningen af november sidste år, oplyser Kriminalforsorgen.

Det er ikke mere end et par uger siden, at Pinds partifælle Inger Støjberg var ude med riven efter København Kommune for at have benyttet netop Fatih Alev som antiradikaliserings-rådgiver.

Støjbergs kritik bundede bl.a. i udtalelser, Alev er kommet med om stening.

– Jeg fatter ikke, at Anna Mee Allerslev (Københavns integrationsborgmester, red.) samarbejder med typer, som vi ser her, lød det fra Inger Støjberg.

Pind glider af
Piben har imidlertid en ganske anden lyd, når Søren Pind skal kommentere det forhold, at samme Fatih Alev været fængselsimam frem til slut november.

’Jeg kan ikke komme ind på konkrete sager, men jeg ved, at Kriminalforsorgen tager opgaven med tilsynet alvorligt, så der er ordnede forhold i fængslerne,’ lyder det fra Søren Pind i en skriftlig kommentar.

Søren Pinds henholdende svar får dog på ingen måder Inger Støjberg til at trække i land:

’Jeg står fuldstændig ved min kritik af Anna Mee Allerslev. Jeg synes, det er en rigtig dårlig ide at samarbejde med steningsimamer, uanset om det er Københavns Kommune, der gør det, eller andre,’ lyder det fra Støjberg i et skriftligt svar til Ekstra Bladet.

Noget rod
Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, langtfra imponeret over regeringens håndtering af imam-sagen:

– Jeg synes, at det er noget rod, at der ikke er ens meldinger fra regeringen. Jeg synes, at regeringen skal klare det internt, hvor de finder ud af, hvad de mener, og melder det ud i samlet front, lyder det fra DF’eren.

Hos Socialdemokraterne retter Lars Aslan Rasmussen en skarp kritik af, at Søren Pind ikke vil forholde sig til imam-samarbejdet.

– Det er hykleri – Venstre-politikere elsker normalt enkeltsager, lyder det fra socialdemokraten.

Mere kritik
Både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne undrer sig desuden over, at Søren Pind heller ikke forholder sig til en anden fængelsimam fra Dansk Islamisk Center.

Det drejer sig om Waseem Hussain, som stadig er aktiv i funktionen.

Martin Henriksen såvel som Lars Aslan Rasmussen stiller sig begge kritiske over for, at Waseem Hussains arbejder som fængselsimam på baggrund af udtalelser, han er kommet med i et interview med Jyllands-Posten i marts.

Her udtalte Waseem Hussain bl.a., at homoseksualitet er ’en synd’, og at ægtepar bør tage ’en tørn for parforholdet’ og have sex selv om de ikke har lyst.

Waseem Hussain har ikke reageret på Ekstra Bladets henvendelser og Fatih Alev har oplyst, at han ikke ønsker at udtale sig til Ekstra Bladet.

123 kommentarer
Vis kommentarer