Støjberg til sushi-kok: Søg om tilladelse igen

Inger Støjberg opfordrer kinesisk sushikok til at indsende en ny ansøgning om arbejdstilladelse, hvor det skal fremgå, at han tjener over 375.000 om året.

Wang Zhao: Jeg vil blive på Fanø (Video: Claus Bonnerup)

Der er tilsyneladende tale om en misforståelse, at sushikokken Wang Zhao, der driver en restaurant på Fanø, har fået inddraget sin arbejdstilladelse.

I hvert fald er der ingen regler, der forbyder udlændinge på den såkaldte beløbsordning at tjene deres penge ujævnt fordelt over et arbejdsår.

Wang Zhao med sin kone og søn. (Foto: Privat) Samfund Tjener sine penge ’forkert’ og skal smides ud: - Det er en helt grotesk sag

Så længe udlændinge på ordningen bare tjener over de 375.000 kroner på et år, er det underordnet, med hvilken frekvens de er optjent. Det siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) til Ekstra Bladet, efter debatten om den ulykkelige kineser har raset hele onsdagen.

Hun opfordrer nu Wang Zhaos advokat til at indsende en ny ansøgning om arbejdstilladelse.

- Jeg kan godt forstå, at der er rigtig mange på Fanø, der gerne vil have, at han skal blive. Derfor har jeg i dag bedt mine folk tage kontakt med Wangs advokat, for jeg kan forstå ud fra den mediedækningen, at Wang allerede tjener over 375.000 om året. Så nu handler det bare om, at de skal få indsendt en ny ansøgning og få lov til at blive i Danmark, siger Inger Støjberg.

nationen Fanø raser: Flittig sushi-kineser står til udvisning

nationen Urimeligt at Levakovic må blive og Wang skal smides ud

Politik Liberal Alliance kalder udvisning af kinesisk familie grotesk

- Er der bare tale om en kinesisk sushi-kok, der har misforstået reglerne, eller er der tale om problemer med reglerne, hvis man ikke kan få lov til at arbejde her, selvom man faktisk tjener over 375.000?

- Hvis man tjener over 375.000, og man har søgt ind på beløbsordningen, så kan man få lov til at blive her. Og det er altså fuldstændig ligegyldigt, om en del af lønnen er udbetalt i form af bonus, eller om der er sæsonudsving. Det er der jo typisk, hvis man laver sushi på Fanø. Men det er helt i orden, siger Inger Støjberg om sagen.

- Men hvordan kan du så forklare, at den her kok siger, han tjener over 375.000, men alligevel kan få inddraget sin arbejdstilladelse?

- Hvis han tjener over 375.000, så får han lov til at blive i Danmark.

- Men kan du forklare, hvorfor han så har fået den inddraget?

- Jeg må rent faktisk ikke kommentere konkrete sager, siger Inger Støjberg, der på et senere spørgsmål fra Ekstra Bladet afslører, at hun personligt ikke bryder sig synderligt om sushi og henviser til de ca. 500 år, der er gået, siden man på hendes hjemegn holdt op med at spise utilberedt mad.

416 kommentarer
Vis kommentarer