Støjberg trodser DF: Nej til særlige vilkår i asylkrise

DF får igen en kold skulder af regeringen. Støjberg afviser, at 1000 flygtninge skal på midlertidige vilkår

(Polfoto)
(Polfoto)

Dansk Folkeparti formand, Kristian Thulesen Dahl, har ikke formået at overbevise V-regeringen om at indføre kontrol ved de danske grænser trods strømmen af flygtninge- og migranter.

Og tirsdag står det klart, at han formentlig heller ikke får held med at få indført særligt stramme vilkår for 1000 flygtninge, som regeringen har tilbudt de øvrige EU-lande at tage imod.

På spørgsmålet om, hvorvidt hun kan acceptere, at de 1000 flygtninge får en særlig midlertidig status i Danmark siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V):

- Nej, det ser jeg ikke for mig.

Den kontante afvisning falder på vej ind til det ekstraordinære justits- og indenrigsministermøde i Bruxelles tirsdag, hvor EU-landene vil gøre et nyt forsøg på at blive enige om at fordele yderligere 120.000 flygtninge ud over EU.

Dermed lægger regeringen sig igen ud med Dansk Folkeparti, som i weekenden fejrede 20 års jubilæum som blå bloks største parti.

Det skete med en opfordring fra Kristian Thulesen Dahl til helt at omlægge asylpolitikken i lyset af den markant stigende tilstrømning til Europa.

Fremover bør flygtninge i klar tekst få at vide, at de kun er i Danmark midlertidigt, indtil de kan sendes hjem. Og det gælder særligt de flygtninge, som nu kommer til landet, lød det fra Thulesen Dahl:

- Hvis Danmark skal påtage at hjælpe flere, så skal det være på nye præmisser. Den kamp har vi ikke opgivet at kæmpe i forhold til de 1000 og deres familier, som måtte komme til Danmark, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han varsler, at DF i kommende forhandlinger vil kæmpe for, at vilkårene for permanente opholdstilladelser og familiesammenføring skal strammes for de 1000 flygtninge, der kommer til Danmark, hvis EU-landene kan blive enige.

Meldingen fra DF får dog ikke Inger Støjberg til at indkalde Kristian Thulesen Dahl til et møde om sagen.

Spørgsmål: Vil du helt udelukke, at Dansk Folkeparti kan få en forhandling om vilkårene for de 1000 i forhold til permanente opholdstilladelser og familiesammenføring?

- Jeg ser det ikke for mig lige pt, men nu må jeg ind til mødet, sagde Inger Støjberg, inden mødet gik i gang.

60 kommentarer
Vis kommentarer