Annonce:
Annonce:

Støjberg vil adskille 27 barnebrude fra ægtefæller

Ifølge en hastehøring er der i øjeblikket indkvarteret 27 barnebrude på de danske asylcentre

De par, der i dag bor sammen, skal også adskilles, understreger Støjberg. (Foto: Polfoto/Philip Davali)
De par, der i dag bor sammen, skal også adskilles, understreger Støjberg. (Foto: Polfoto/Philip Davali)
Annonce:
Følg Politik

En 14-årig pige skal ikke bo med sin 28-årige mand på et dansk asylcenter.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vil adskille alle ægtepar, hvor der er tale om barnebrude under 18 år.

Det sker, efter ministeriet i januar iværksatte en hastehøring for at få et overblik over omfanget af barnebrude på de danske asylcentre.

Høringen viser, at der i øjeblikket er indkvarteret 27 mindreårige, hvor centeret enten har kendskab til, at mindreårige har en ægtefælle eller samlever på samme sted eller et andet asylcenter - eller en herboende ægtefælle eller samlever.

Af de 27 barnebrude er der 12 17-årige, otte 16-årige, fem 15-årige og to 14-årige, hvoraf den ene er gravid med sin 24-årige mand.

I den nuværende praksis skal mindreårige asylansøgere under 15 år altid indkvarteres adskilt fra deres ægtefælle eller samlever. Det kan dog ikke garanteres, da det ikke altid er muligt at vurdere alderen eller relationen.

I sager om mindreårige på 15, 16 eller 17 år, har Udlændingestyrelsen vurderet fra sag til sag, om ægteparret skulle indkvarteres sammen eller hver for sig.

Men fremover må ingen mindreårig under 18 år indkvarteres på samme asylcenter som en ægtefælle eller samlever. Det gælder også, selv om parret har et eller flere børn sammen. De par, der i dag bor sammen, skal også adskilles.

Debatten om barnebrude blussede op i januar, da det kom frem, at flere asylcentre havde eksempler på, at voksne boede sammen med deres mindreårige ægtefæller.

I slutningen af januar meddelte indenrigsminister Karen Ellemann (V), at hun ville ændre den vejledning, der er baggrunden for, at ægteskaber med personer ned til 15 år hidtil er blevet anerkendt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: