Støjberg vil lave danskheds-ceremonier i ALLE kommuner

Nye statsborgere skal troppe op på kommunen for at skrive under på grundloven og deltage i statsborgerskabsceremoni, hvis det står til integrationsminister Inger Støjberg

Inger Støjberg. Foto: Jens Dresling
Inger Støjberg. Foto: Jens Dresling

Fremover skal alle nye danske statsborgere møde op til en danskhedsceremoni arrangeret af deres lokale kommune.

Det er et af kravene i udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs (V) nye forslag til stramninger i betingelserne for at kunne blive dansk statsborger.

Under ceremonien i kommunen vil nye statsborgere skulle skrive under på grundloven.

Af notatet bag ceremonien fremgår, at: 'Regeringen foreslår, at dansk statsborgerskab fremover betinges af, at ansøgeren inden for en nærmere angiven frist fra vedtagelsen af det lovforslag om indfødsrets meddelelse, som ansøgeren er optaget på, medvirker i en ceremoni i sin bopælskommune og dér skriver under på at ville overholde grundloven mv.'

Det er allerede et krav i dag, at nye statsborgere skal skrive under på deres loyalitet til Danmark, samt at de vil overholde dansk lovgivning.

Nyt er det dog, at borgere skal møde op til en ceremoni i bopælskommunen.

Markant færre fra muslimske lande får statsborgerskab

Vennerne får smøger betalt af kommunen: Støjberg roser 19-årig flygtning

Forslaget er et blandt flere nye stramninger, som regeringen lægger op til:

- Med det her udspil ønsker vi at gøre det klart, at det er noget ganske særligt at blive dansk statsborger. Det er bestemt ikke noget, man kan komme sovende til, men derimod noget, man skal selv skal gøre en aktiv indsats for at opnå, siger Inger Støjberg om stramningerne i en pressemeddelelse.

- I regeringen ønsker vi, at dansk statsborgerskab kun gives til de udlændinge, som har været her i mange år, og som tydeligt har vist, at de både kan og vil det danske samfund og vores danske værdier. Derfor foreslår vi blandt andet at stille strammere krav til, at man skal kunne forsørge sig selv. Og så er det helt principielt, at har man begået alvorlig kriminalitet i Danmark, så skal man selvfølgelig ikke kunne blive dansk statsborger.

Støjbergs nye stramninger

Regeringens udspil indeholder en række skærpede betingelser for at opnå dansk statsborgerskab. Regeringen vil:

  • skærpe selvforsørgelseskravet, så en ansøger ikke må have modtaget offentlige ydelser de seneste 2 år forud for fremsættelse af et lovforslag om indfødsrets meddelelse og modtaget offentlige ydelser inden for en periode på mere end 4 måneder inden for de seneste 5 år. Desuden skal dagpenge fremover være til hinder for dansk statsborgerskab.
  • skærpe kriminalitetskravet ved ansøgning om dansk statsborgerskab, så det fremover medfører permanent udelukkelse fra at opnå dansk statsborgerskab, hvis en ansøger eksempelvis har begået vold mod børn, seksualforbrydelser eller banderelaterede forbrydelser.
  • oprette en særlig lægefaglig instans, der skal styrke de lægefaglige diagnoser i forbindelse med behandlingen af ansøgninger om dansk statsborgerskab. Folketingets Indfødsretsudvalg kan anmode instansen om en second opinion, hvis der i forbindelse med behandlingen af en sag opstår tvivl om kvaliteten af en lægeerklæring.

kilde: Udlændinge- og Integrationsministeriet

Seneste nyt

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.