Støjbergs annoncer skaber forvirring på asylcentre

Kampagnen, der skal oplyse om Danmarks asylregler, giver uro og forvirring blandt beboerne på danske centre

Danske asylcentre har fået besked på at hænge en annonce, der forklarer om asylregler i Danmark, op, selvom kampagnens målgruppe er menneskesmuglere.

Annoncerne, som integrationsminister Inger Støjberg (V) står bag, skaber dog uro blandt de mennesker, der allerede har ansøgt om asyl i Danmark, lyder det ifølge Berlingske fra landets asylcentre.

- Vi er forpligtet til at hænge annoncerne op, så vi retter ind og gør det, der bliver sagt. Men jeg vil gerne fortælle, at der har været uro og nervøsitet blandt beboerne, da de blev hængt op, siger centerleder i asylcentret Sønderborg Gitte Thørring til avisen.

Formålet med annoncen, som også er blevet trykt i libanesiske aviser, er ifølge Støjberg at informere "helt nøgternt" om de "reelle betingelser" for at opnå asyl i Danmark.

Men den forvirrer de mennesker, der allerede har søgt om asyl i Danmark og nu bor på et af de i alt 47 asylcentre.

- Hver linje i annoncen er isoleret set for så vidt korrekt. Men annoncerne skaber unødvendig stor uro og uklarhed i forhold til, hvilke regler der rent faktisk gælder i Danmark og er relevante for den enkelte, siger Eva Singer, asylchef i Dansk Flygtningehjælp, til Berlingske.

Ifølge Dansk Flygtningehjælp spørger ansøgerne særligt ind til det, der står i annoncen om familiesammenføring.

Organisationen har gjort Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet opmærksom på problemet og arbejder nu på at lave sit eget materiale med informationer.

Inger Støjberg siger til Berlingske, at hun ikke kan se, hvordan annoncen kan udløse forvirring, når der er tale om "100 procent korrekt information".

18 kommentarer
Vis kommentarer