Annonce:
Annonce:

Støjbergs kæreste sigtet: Kørte Frederik over lukket bro

Venstre-profil bekræfter: PET-manden, som kørte livvagt-bilen for kronprins Frederik over den stormlukkede Storebæltsbro, er min kæreste

Støjberg mødte PET-manden Claus Jakobsen på Christiansborg, hvor han også har arbejdet som livvagt. Foto: Mogens Flindt
Støjberg mødte PET-manden Claus Jakobsen på Christiansborg, hvor han også har arbejdet som livvagt. Foto: Mogens Flindt
Annonce:
Følg Politik

Venstres politiske ordfører Inger Støjberg bekræfter over for Ekstra Bladet, at det er hendes kæreste, som er den sigtede PET-livvagt i sagen om kronprins Frederiks tur over den lukkede Storebæltsbro i januar.

- Jeg kan bekræfte, at det var Claus, der kørte livvagt-bilen den aften. Og Claus er typen, der aldrig nogensinde lader nogen i stikken, og det gælder naturligvis også, når det er kronprinsen, det handler om, siger Inger Støjberg.

- Livvagter er den slags mennesker, der går gennem ild og vand for at passe på dem, som de er sat til at passe på. Det gælder selvfølgelig også Claus, fortsætter hun.

Inger Støjberg oplyser, at Ekstra Bladet ikke skal forvente at få en kommentar fra kæresten, og hun vil heller ikke komme nærmere ind på, hvordan han personligt har det med sigtelsen.

- Men hvordan har du det personligt med sagen?

Annonce:

- Jeg synes, at det er vigtigt, at man passer sit job, og det er det.

Inger Støjberg blev skilt i 2012 og har efterfølgende mødt livvagten Claus Jakobsen på Christiansborgs gange, når han har været på arbejde for Politiets Efterretningstjeneste.

De kendte i forvejen hinanden fra Hjerk i Jylland, hvor han gik en klasse over hende i skolen. Han er far til to børn, har parret tidligere oplyst.

Stormfuld aften
For tre dage siden skrev Ekstra Bladet, at livvagten var blevet sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Det bekræftede Niels Raasted, der er efterforskningsleder i Den Uafhængige Politianklagemyndighed.

Paragraffen, som Claus Jakobsen er sigtet for, omfatter, at trafikanter skal efterkomme anvisninger fra trafiktavler, signalanlæg og lignende. Og netop det gjorde han angiveligt ikke den stormfulde aften, hvor kronprinsen skulle transporteres tilbage fra en større event i Herning.

Bro-bossen dagen derpå: - De pissede på vores procedurer

Annonce:

Og kongehus var hurtigt på banen, hvor de udtalte følgende til Ekstra Bladet:

- Vi er bekendt med, at livvagten er blevet sigtet, og det er vi kede af, men vi ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, siger pressechef Lene Balleby til Ekstra Bladet.

Ifølge hende havde kronprinsen ikke mere at sige, end da han tidligere var ude at beklage sagen.

Hovedrystende
Støjbergs kæreste har Politiforbundets faste advokat Torben Koch som forsvarer. Advokaten kalder det hovedrystende, at politianklagemyndigheden har valgt at sigte kronprinsens livvagt.

Forsvarer: Sigtet livvagt beholder sit job hos PET

- Det er fuldstændig forrykt, at han er blevet sigtet. Hans opgave er at passe på de personer, han er blevet sat til at beskytte, hvilket er tilfældet her. Han har bare udført sit arbejde, siger Torben Koch til Ekstra Bladet. 

Claus Jakobsen nægter sig skyldig - og hans advokat forventer, at sigtelsen ender med at blive frafaldet, og at sagen dermed aldrig kommer for retten.

Nu sigtes kronprinsens livvagt efter brotur

Annonce:

Kim Grouleff er en de danskere, der kunne se Frede fræse hen over broen, mens de selv måtte blive holdende bag bommen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: