Støjbergs ministerium udsat for hackerangreb

Udlændinge- og integrationsministeriets hjemmeside er under hackerangreb

Opdatering torsdag morgen: Hjemmesiden er i skrivende stund stadig nede.

Lige nu er Udlændinge- og Integrationsministeriet udsat for et hackerangreb, der har lagt hele ministeriets hjemmeside ned.

Ministeriet oplyser til Ekstra Bladet, at de er udsat for et angreb på, som har har stået på i et par timer.

De arbejder lige nu på højtryk for at løse problemet, men de kan ikke fortælle, hvornår de regner med, at hjemmesiden er oppe at køre igen.

Ministeriets it-teknikere har endnu ikke det fulde overblik over situationen, oplyser ministeriet.

Det tyrkiske konservative og islamiske medie, Yeni Akit, skriver lige nu, at der er tale om et hackerangreb.

Mediet skriver, at der er tale om gengældelse for, at Inger Støjberg (V) valgte at dele et opslag på Facebook, hvor hun viste Kurt Westergaards Muhammed-tegning.

Ifølge mediet, skulle det være en gruppe ved navn Aslan Neferler Tim, som står bag hackerangrebet.

Integrations- og Udlændingeministeriet har ikke kunne bekræfte disse informationer overfor Ekstra Bladet.

Hylder Muhammed-tegning

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) lagde tirsdag et screendump af den kontroversielle Muhammed-tegning, hvor den muslimske profet har en bombe i turbanen, op på sin offentlige Facebook-profil.

- Jeg synes ærligt talt, at vi skal være stolte over Muhammed-tegningerne, skriver udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i opslaget på Facebook.

Her viser hun, at Kurt Westergaards omstridte tegning af Muhammed med en bombe i turbanen ligger som baggrundsskærm på hendes iPad.

- Det har jeg, fordi jeg elsker Danmark. Jeg elsker ganske enkelt det fundament af frihedsrettigheder, som generationer før os har lagt, og som vort land er grundlagt på.

- Muhammed-tegningerne med Kurt Westergaards i spidsen har været med at definere Danmark som det frie samfund, vi er. De viser, at vi er et frit land, hvor meninger brydes, og man kan sige, hvad man vil, og kritisere, hvem man vil. De har haft en enorm betydning for vores selvforståelse, vores kamp for at skabe demokrati i verden via vores aktivistiske udenrigspolitik, hvor vore soldater kæmper side om side med vore allierede for at skabe frie samfundm, skriver Inger Støjberg.

Muslimske Behtash om Støjbergs Muhammed-tegning: Dit had ligger dybt

Museum dropper tegninger

Anledningen for Inger Støjbergs opslag er, at Skovgaard Museet i Viborg i en udstilling om blasfemi har undladt de Islam-kritiske tegninger.

- Det er ærgerligt, når Skovgaard Museet i Viborg undlader at udstille netop dem i deres stort anlagte udstilling om blasfemi siden reformationen. Det er museets valg, og det har de deres fulde ret til, men jeg synes, at det er ærgerligt, skriver Støjberg.

Debatten om Muhammed-tegningerne førte i 2005 og 2006 til den største udenrigspolitiske krise for Danmark siden 2. Verdenskrig, da danske produkter blev boycottet og ambassader blev angrebet i muslimske lande.

Siden har Muhammed-tegneren Kurt Westergaard været udsat for et attentatforsøg, og debatten om ytringsfrihed og censur tager ofte udgangspunkt i de kontroversielle tegninger.