Støjbergs nye kollega: Danmark har for få udlændinge

Inger Støjberg har fået en ny ministerkollega i Tommy Ahlers, der - stik modsat Støjberg - mener at Danmark har for få udlændinge

Støjbergs nye kollega: Danmark har for få udlændinge

Tommy Ahlers fik onsdag overdraget sit nye ministerium af Søren Pind, der bar iført sin famøse 'ministeruniform'. (Video: Jonas Olufson)

- Danmarks problem er jo ikke, at vi har for mange udlændinge. Problemet er, at vi får for få.

Sådan sagde den nyudnævnte Forsknings- og Uddannelsesminister Tommy Ahlers i et interview til Finans i 2015. Han betegner i samme interview problemet med flygtningestrømninger til Europa, som 'marginalt'.

Interviewet kom oven på det seneste folketingsvalg, som han i samme ombæring kaldte 'den mest pinlige valgkamp nogensinde'.

Løkkes overraskelse: Fra Løvens hule til ministerpost

Nu skal selv samme Ahlers så til at holde gruppemøder med Venstre.

Deriblandt Venstres hardliner på udlændingeområdet, integrationsminister Inger Støjberg, der i sin tid fejrede regeringens første 50 udlændingestramninger med en kæmpemæssig kage.

- I dag fik jeg vedtaget stramning nummer 50 på udlændingeområdet. Det skal fejres!, skrev integrationsministeren på Facebook i marts 2017.

De to ministre må siges at have forskellige opfattelser af udlændingeområdet.

Lige netop konkurrencen om, hvilke politikere, der kan fremføre de mest strammer-agtige budskaber på udlændingeområdet, frygter Tommy Ahlers for, kan ødelægge 'den debat vi har', sagde han dengang. 

I interviewet med Finans lød det også fra Tommy Ahlers, at Danmark 'taber den globale kamp om talent, hvis vi får et imageproblem, hvor der hedder sig, at udlændinge ikke er velkomne i Danmark'.