Støttepartier angriber Thorning: Fedter med politikken

Både SF og Enhedslisten kritiserer regeringen for ikke at give klart svar på, hvem der rammes af reformer

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal inden valget på torsdag give vælgerne et klart svar på, hvem der bliver ramt af de reformer, som en ny SR-regering vil gennemføre.

Det kræver Enhedslisten, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten mandag.

- Mange arbejdsløse, førtidspensionister og langtidssyge er blevet hårdt ramt af regeringens hidtidige reformer. De mennesker fortjener et klart svar på, om de igen skal stå for tur efter valget, siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen.

Dermed kaster støttepartiet sig ud i valgkampens første alvorlige angreb på den regering, som Enhedslisten sammen med SF og Alternativet skal være støtteparti for, hvis rød blok vinder valget.

Enhedslistens offensiv er udløst af søndagens to forskellige økonomiske udspil for tiden frem til 2025 fra Socialdemokraterne og De Radikale. Mens R vil sænke skatten og hæve pensionsalderen, beskriver S ikke konkrete reformer.

Enhedslisten kritiserer fraværet af reform-beskrivelser, fordi finansminister Bjarne Corydon (S) i marts sagde til DR2, at regeringen ikke er "færdig med at gøre det attraktivt at komme ind på arbejdsmarkedet, man er ikke færdig med at skrue på overførsler, man er ikke færdig med at skrue på skat".

- Statsministeren og Corydon kritiserer Løkke for at fedte med sin politik og ikke fortælle, hvad den går ud på. Det er fair nok. Men det gælder jo også dem selv, siger Schmidt-Nielsen.

Situationen gør også SF's formand, Pia Olsen Dyhr, utryg.

- Det er afgørende, at vi får et svar fra Socialdemokraterne på, om de vil velfærd eller skattelettelser som De Radikale. Vi har før set De Radikale gå i selvsving, hvis der ikke er nogen, der stopper dem, siger hun.

Corydon ønsker ikke at kommentere kritikken. Og Helle Thorning-Schmidt afviser at konkretisere reformerne.

- Vi har ikke behov for at vise konkret, hvilke reformer der skal gennemføres, for vi har finansieringen til de velfærdsløfter, som vi har givet, siger hun.

26 kommentarer
Vis kommentarer