Annonce:
Annonce:

Støttepartier: Regeringen snød os

Støttepartierne føler sig ført bag lyset, efter det står nu klart, at det var Jeppe Kofod og regeringen, der strammede linjen og indførte krav om adskillelse af mor og barn i de syriske lejre

Mens forhandlinger om et regeringsgrundlag kørte, strammede regeringen linjen i forhold til de danske børn og mødre i syriske lejre. Foto: Jens Dresling
Mens forhandlinger om et regeringsgrundlag kørte, strammede regeringen linjen i forhold til de danske børn og mødre i syriske lejre. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Politik

Tingene spidser nu til hos regeringens støttepartier.

- Det er under al kritik, lyder det samstemmende fra Enhedslisten, Radikale Venstre og SF, der føler sig ført bag lyset af regeringen og udenrigsminister Jeppe Kofod i sagen om håndteringen af danske kvinder og børn i Syrien.

Det sker, efter at Ekstra Bladet nu kan afdække, at Kofod og regeringen i sommeren 2019 - uden at orientere partierne - strammede den praksis, der ligger til grund for eventuel hjemtagelse af de danske børn, der opholder sig i de syriske teltlejre.

Sagen kort: Nagieb Khaja fortæller om forholdene for de danske børn i flygtningelejre i Syrien

Stramningen blev gennemført, selv om flere partier havde lagt pres på regeringen for at hente børnene hjem. Sagen blev også bragt op i forbindelse med forhandlingerne om et regeringsgrundlag i juni 2019.

Annonce:

- Det er under al kritik, hvis man har strammet de her regler uden at orientere os og på en måde, hvor man måske skulle se, om vi ville opdage det, og derfor har jeg indkaldt til samråd, siger Radikale Venstres retsordfører, Kristian Hegaard.

Nye oplysninger: Jeppe Kofod indførte skjult stramning

Ikke orienteret
Heller ikke Enhedslisten kendte til stramningen, som ifølge Udenrigsministeriet er blevet fremlagt ved en række samråd.

- Det var jeg overhovedet ikke klar over. Jeg synes, det er en meget mærkelig måde, regeringen oplyser Folketinget om det her på. Vi har haft flere samråd og møder i Udenrigsministeriet, hvor alle partier har været til stede. Regeringen har haft rig mulighed for at fortælle os om, at strategien var ændret. Det har man ikke gjort, siger Rosa Lund og fortsætter:

- Det virker som om, regeringen har forsøgt at skjule det her lidt, fordi de godt ved, at det passer os dårligt. Det er meget problematisk.

Annonce:

Også i SF-lejren forventer man, at ministeren i højere grad informerer og inkluderer støttepartierne i sager som denne. Her mener Karsten Hønge, at man har ret til at vide, hvad regeringens position er.

- Jeg ser frem til, at ministeren og ikke Ekstra Bladet, gør os opmærksomme på udviklingen i sagerne og i den praksis man følger, når det handler om at få de omsorgssvigtede børn hjem til Danmark, siger Karsten Hønge.

Indførte skjult stramning: Kræver kvinder og børn adskilt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: