Stor belønning til Brittas chef

Blev slået til ridder af Dannebrog - og krævede samtidig Britta Nielsens medalje fra dronningen returneret

Foto: Ole Steen
Foto: Ole Steen

Mens tidligere socialminister Mai Mercado (K) i dag ærgrer sig over, at ’systemet’ trods et hav af fejl undervejs klarede frisag i forbindelse med Britta Nielsen-skandalen, så ser embedsværket og Kongehuset stik modsat på sagen.

Godt en måned efter dommen på seks og et halvt års fængsel til Britta Nielsen i 2020 blev vicedirektør i Socialstyrelsen Rikke Thoning tildelt ridderkorset af Dannebrogordenen. Hun var de seneste år af Britta Nielsens ansættelse i Socialstyrelsen ansvarlig for tilskudsforvaltningen, hvor svindlen foregik.

Ifølge bogen ’Britta – forræderiet mod velfærdsstaten’, som udkommer på tirsdag, var netop Rikke Thoning også medansvarlig for en redegørelse, som gav ’Folketinget og offentligheden forkerte oplysninger om Socialstyrelsens rolle i Brittas flugt’.

Og bogen understreger en pudsig detalje. Et par måneder efter, at Rikke Thoning selv har fået sin fine orden fra Kongehuset, skriver hun et brev til Britta Nielsen i fængslet.

Her forlanger Rikke Thoning på vegne af Socialstyrelsen, at svindeldømte Britta Nielsen skal returnere dronningens fortjenstmedalje, som hun i 2017 fik for 40 år i statens tjeneste.

Ifølge bogen, så svarer Britta Nielsen aldrig på henvendelsen – og har åbenbart ikke lyst til at aflevere sin fine medalje for 40 års tro tjeneste i staten.

Her kan du læse om, hvordan Britta Nielsen brugte timerne inden sin vilde flugt til Sydafrika - nye detaljer er nemlig kommer frem i forbindelse med bogudgivelsen.

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.