Stor overraskelse: Peter Christensen ny forsvarsminister

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har udpeget Peter Christensen som ny forsvarsminister

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har i dag overrasket de fleste på Christiansborg og omegn og har udpeget Peter Christensen som ny forsvarsminister. Det sker efter Carl Holsts afgang fra posten i går. Det skriver Lars Løkke Rasmussen selv på Facebook.

Peter Christensen kom ikke i Folketinget ved valget i juni, men blev siden nævnt som et mulig outsider til en ministerpost ved regeringsudnævnelsen. Det skete imidlertid ikke, og Peter Christensen annoncerede siden, at han helt havde trukket sig fra politik.

Peter Christensen. (Foto: Jens Dresling) Dansk politik - 30. sep. 2015 - kl. 11:35 Ny forsvarsminister: Jeg havde ikke forventet det

- Jeg forlader ikke politik med en drøm om at vende tilbage. Det kan jeg slet ikke se for mig, sagde Peter Christensen i sommer til Jydske-Vestkysten.

Men intet varer som bekendt evigt i politik.

Peter Christensen siger farvel til dansk politik. (Foto: PR/Venstre) Dansk politik - 28. jul. 2015 - kl. 23:35 Løkke-støtte kvitter politik efter valgnederlag

Politisk kommentator, Hans Engell, har fire oplagte kandidater til posten som forsvarsminister (Foto: Ole Steen) Dansk politik - 30. sep. 2015 - kl. 08:08 Engell: Venstre-stjerneskud kan afløse Holst

 

Exit Carl

Løkke præsenterer Peter Christensen som ny forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde for Hans Kongelige Højhed Prins Joachim på Amalienborg onsdag formiddag kl. 11.00.

Herefter vil der være afskedsaudiens for Carl Holst kl. 11.30.

Hermetisk lukket
Lars Løkke Rasmussen havde igen held til at holde helt tæt med ministerudskiftningen op til præsentationen af den nye minister på Amalienborg. Selv i en pressemeddelelse om dagens afskedsaudiens af Carl Holst og udnævnelse af den nye minister blev navnet ikke nævnt.

Danmarks Radio nåede sågar at melde en forkert minister ud kort tid inden præsentationen, da de erfarede, at Jacob Jensen blev ny forsvarsminister.

Gjorde grin

De åbenlyse favoritter til jobbet på daværende tidspunkt - Jacob Ellemann, Jacob Jensen og Søren Gade - gjorde endda grin med den ekstraordinære situation og kommentatorernes mangel på 'erfaringer' fra regeringskilder, da de lagde billeder på Facebook, hvor de (i arbejdstiden) havde valgt at tage sig et spil Bezzerwizzer.

Endnu en dag på kontoret...

Posted by Jakob Ellemann-Jensen on 30. september 2015

1 af 2 
2 af 2 (Foto: Jakob Jørgensen)
395 kommentarer
Vis kommentarer