Store private fester forbydes

Fra i morgen, lørdag, bliver det forbudt at holde store private fester med op til 500 gæster

Store private fester forbydes

Høre mere om restriktionerne her. Video: Ritzau Scanpix

Indtil nu har det været muligt at afholde større private fester med op til 500 mennesker på hoteller og restauranter, men det bliver allerede fra lørdag klokken 12 forbudt.

I stedet kommer det nuværende forsamlingsforbud på 50 personer også til at gælde for private arrangementer, der afholdes uden for private boliger og haver.

Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet.

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

'Superspredningsbegivenheder'
Årsagen til den nye restriktion skyldes ifølge flere sundhedsordførere, som Ekstra Bladet har talt med, at det især er til fester, at der sker smittespredning.

Samme melding lyder fra Sundhedsstyrelsen.

- Det er vigtigt at holde smitten nede, så sygehusene også kan følge med. Det er særligt til arrangementer, hvor mange deltager, at der er problemer med smitte, siger Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen.

Sundhedsministeriet forlænger coronatiltag

Det vil dog stadig være muligt at afholde arrangementer med mange deltagere, hvor der er faste siddepladser, for eksempel fodboldkampe og koncerter.

- Vi er nødt til at kunne agere, når styrelserne melder, at der er smittespredning og superspredningsbegivenheder. Det vi gør her er ikke noget, vi synes er sjovt. Det er for at sikre, at vi ikke skaber superspredningsbegivenheder, lød det gentagende fra sundhedsminister Magnus Heunicke.

Max 50
Han havde ikke mange opmuntrende ord til de danskere, der står til at skulle aflyse deres større fester allerede i morgen.

- Jeg kan sagtens forstå dem der har regnet med et stort arrangement i morgen. Men hvis det skal afholdes, så skal man altså max være 50 mennesker, sagde han.

Erhvervsminister Simon Kollerup forklarer, at man ved at udvide kompensationsordningen vil hjælpe dem, der ernærer sig ved at arrangere private arrangementer og dermed allerede i morgen bliver ramt af de nye stramninger.