Storm om kontanthjælpsloft: Venstre hånes på Twitter

Med humoristiske tweets hånes Venstre for ikke at ville afsløre planer for nyt kontanthjælpsloft

Venstre er undr beskydning på Twitter, fordi partiet ikke vil afsløre planer om kontanthjælpsloft. (Foto: Jens Dresling)
Venstre er undr beskydning på Twitter, fordi partiet ikke vil afsløre planer om kontanthjælpsloft. (Foto: Jens Dresling)

#TingVenstreAfslørerEfterValget

Sådan lyder hashtagget, der mandag aften gik sin gang på det sociale medie Twitter.

Baggrunden er, at oppositionspartiet på et landsmøde tilbage i 2013 blev enige om, at det er partiets politik, at der skal indføres et såkaldt 'moderne kontanthjælpsloft'.

Hvad Venstre mener med det begreb, har vælgerne endnu ikke fået løftet sløret for, og det har blandt andet affødt kritik fra flere af partiets byrådsmedlemmer og borgmestre, der mener, at vælgerne har krav på at vide, hvad der er Venstres politik på det område.

Støjberg i krydsild
Mandag aften blev Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, af DR forelagt kritikken fra baglandet, og her kunne hun oplyse, at hverken baglandet eller vælgerne skal forvente et svar på, hvad Venstre egentlig mener.

I hvert fald ikke før det kommende valg er overstået.

- Vi kan ikke give et svar, før vi kommer ind i regeringskontorerne. Det er meget kompliceret at regne på, og derfor er det vigtigt at fortælle, hvad principperne er - og det er, at det skal kunne betale sig at arbejde.

- Du får ikke et præcist beløb inden valget, men du får principperne i, hvilken retning vi går i og endemålene for reformen, sagde Inger Støjberg ifølge dr.dk.

Dansk politik Venstre: Vi bliver mere præcise før valget

Hånes på Twitter
Støjberg og co's hemmelighedsfulde tilgang til kontanthjælpsspørgsmålet affødte mandag aften en 'kampagne' på Twitter.

Under hashtagget #TingVenstreAfslørerEfterValget gav et væld af Twitter-brugere deres bud på, hvad Venstre ellers har planer om først at afsløre, når danskerne har været i stemmeboksen.

Løkkes lommepenge
Det er ikke første gang, at brugere på Twitter morer sig på bekostning af Venstres politik.

For en lille uge siden kom oppositionspartiet nemlig også under beskydning, da man fremlagde planer om at skaffe 600 millioner kroner ved blandt andet at indføre et kontanthjælpsloft.

Beregninger fra Beskæftigelsesministeriet viste, at det blot vil give en kassedame en skattelettelse på godt og vel 25 kroner om måneden.

Det fik en del Twitter-brugere til tasterne, og under hashtagget #LommepengeFraLøkke blev der med en god portion ironisk distance afgivet bud på, hvad man kan bruge sine 25 kroner på.

Den sag kan du læse mere om her:

Se også: Rød blok morer sig: Det kan man få for "Løkkes lommepenge"

Dansk politik TV: Løkke deler ud: Sådan kan du bruge dine lommepenge

Se video: Så meget kan man få for Løkkes lommepenge:

Ekstra Bladet har uden held prøvet at indhente en kommentar fra Inger Støjberg.

1 af 2 Foto: Jens Dresling (tweets indsat)
2 af 2 Venstre er undr beskydning på Twitter, fordi partiet ikke vil afsløre planer om kontanthjælpsloft. (Foto: Jens Dresling)
235 kommentarer
Vis kommentarer