Annonce:
Annonce:

Stort eftersyn af sundhedsvæsenet: Værre end ventet

Der sker ikke egentlig en afvikling af behandlingsefterslæbet efter coronatiden, viser ministeriums eftersyn

Annonce:
Følg Politik

Et nyt eftersyn, som Indenrigs- og Sundhedsministeriet har sat i gang, viser, at det står værre til end ventet i sundhedsvæsenet.

Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse fredag.

- Tallene viser, at udfordringerne er meget dybe, og at der ikke er sket en egentlig afvikling af behandlingsefterslæbet, siger indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) i pressemeddelelsen.

Under coronapandemien steg ventetiderne i sundhedsvæsenet, og behandlingsefterslæbet blev større i forbindelse med en strejke blandt landets sygeplejersker i sommeren 2021.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Sundhedsministeren er populær: Men hvorfor sejler det sådan i sundhedsvæsnet, hvor systemet skriger på sygeplejersker. Ekstra Bladet konfronterer Magnus Heunicke

Under valgkampen erkendte daværende sundhedsminister Magnus Heunicke, at sundhedsvæsnet var ekstremt presset - dog ville han ikke indrømme, at han som sundhedsminister havde sovet i timen.

Selv om strejken er ophørt, og corona ikke længere er en samfundskritisk sygdom, er behandlingsefterslæbet endnu ikke barberet ned.

Det på trods af at der de sidste år er tilført 'betydelige økonomisk midler' til regionerne for at løse problemerne, lyder det fra ministeriet.

Annonce:

- Det er værre end forventet, og eftersynet viser, at vi er nødt til at sætte ind med en bred vifte af initiativer, siger ministeren.

I 2022 var den erfarede ventetid til somatisk behandling - i modsætning til behandling af psyken - i gennemsnit 44 dage. Men ventetiden vil stige en rum tid endnu, lyder det fra Sophie Løhde.

Det skyldes, at der er patienter, som har ventet længe på behandling, og først når det lange behandlingsforløb afsluttes, vil deres ventetid indgå i de samlede tal for de erfarede ventetider.

Indenrigs- og Sundhedsministeriet forventer, at de lange erfarede ventetider vil strække sig over 2023.

Hun holder møde fredag med de fem regioner om SVM-regeringens akutplan for sundhedsvæsenet.

Planen har tiltag, der blandt andet skal sikre, at udenlandsk sundhedspersonale hurtigere kan få autorisation i Danmark, end det er tilfældet i øjeblikket.

Der er nedsat en robusthedskommission, der skal give anbefalinger til, hvordan der blandt andet kan sikres mere personale og et bedre arbejdsmiljø i sundhedsvæsenet.

Annonce:

Regeringen har varslet en strukturkommission, der skal komme med modeller for, hvordan sundhedsvæsenet i fremtiden skal organiseres.

Til slut har regeringen nedsat et prioriteringsråd, der ifølge ministeriet skal sikre mest sundhed for pengene.

Indenrigs- og Sundhedsministeriet oplyser, at regeringen vil inviteret arbejdsmarkedets parter til trepartsforhandlinger om udmøntning af flere penge i perioden 2024-2030 til løn og arbejdsvilkår i den offentlige velfærd, herunder på sundhedsområdet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: