Strammere end Løkke: Mette F vil forbyde folk på kontanthjælp helt at flytte ind i ghettoer

Regeringens ghettoudspil er slet ikke vidtgående nok, mener Socialdemokratiet

Inger Støjberg (V) og ministerkollegerne blev mødt med tilråb, da de torsdag præsenterede deres ghettoudspil i Mjølnerparken. Men planerne er slet ikke vidtgående nok, mener Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. (Video: Tariq Mikkel Khan)
Følg Politik

Regeringen vil straffe borgere på kontanthjælp, der vil flytte ind i et ghettoområde, ved at sætte deres ydelse ned.

Men det er slet ikke vidtgående nok, mener Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen (S). Faktisk skal kontanthjælpsmodtagere helt forbydes at flytte ind i udsatte boligområder.

Oppositionspartiet mener, der er gode takter i regeringens omdiskuterede ghettoudspil, men finder det for slapt på en række punkter.

- Vi synes, at man skal gå skridtet videre og sige, at når du er på overførselsindkomst og er i den erhvervsdygtige alder, så skal du slet ikke kunne flytte ind i området, siger Mette Frederiksen.

Overblik: Sådan vil Løkke udrydde ghettoer

- Problemerne bliver jo ikke mindre af, at du sætter folk ned i ydelse. Så er det bedre at tage konsekvensen fra start og sige, at hvis du ikke kan forsørge dig selv, så skal du slet ikke kunne flytte derind. Dem, vi vil have til at flytte ind i området, er folk i arbejde. Ikke folk, der ikke er i arbejde, lyder det fra S-formanden.

Mette Frederiksen mener, at regeringens ghettoudspil er for slapt på flere punkter. Foto: Stine Tidsvilde
Mette Frederiksen mener, at regeringens ghettoudspil er for slapt på flere punkter. Foto: Stine Tidsvilde

Mette Frederiksen vil dog ikke angive mere præcist, hvor i landet det skal blive forbudt at flytte ind, hvis man er på overførselsindkomst.

- Hvor mange boligområde vil du forbyde kontanthjælpsmodtagere helt at flytte ind i? Er det kun de 16 hårdest belastede?

- Jamen, regeringen kommer med alle mulige lister nu.

- Men er det dem på den nuværende ghettoliste? Eller skal det bredes mere ud?

- Vores udspil følger den eksisterende ghettoliste. Men om det er fem eller 10 andre, det skal også være en faglig vurdering. Men det, der sker, er at vi er ved at få et mere etnisk opdelt Danmark med en stigende koncentration af folk uden for arbejdsmarkedet med dårlige sprogforudsætninger.

- Men hvad skal de så gøre, de kontanthjælpsmodtagere, der står og leder efter en bolig? Der er jo også nogen, der har svært ved at finde boliger andre steder. Er svare bare, at de skal finde en bolig et andet sted?

- Ja, men jeg tror, at vi har behov for at få sagt til mange af dem, der har en ikke-vestlig baggrund, og som er på kontanthjælp, at de skal sørge for at finde sig et stykke arbejde. Det med at anerkende præmissen, at så mange er på overførselsindkomst og også skal være sådan i fremtiden, bliver vi simpelthen nødt til at udfordre. Ikke mindst på kvindesiden, siger Mette Frederiksen.

Socialdemokratiet fremlagde i sidste måned deres eget integrationsudspil, som bl.a. fokuserede på at bremse tilstrømningen til Danmark.

Her foreslog socialdemokraterne blandt andet at oprette dansk kontrollerede lejre i nordafrikanske lande.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+