Sur K-minister afviser: Jeg er ikke ubegavet

Den nye erhvervsminister Rasmus Jarlov gik kun otte år i folkeskole. Nu går han i rette med påstanden fra en politisk kommentator om, at han skulle være 'smådum'. Tværtimod fik han de højeste karakterer på sin bachelorårgang, forklarer han

Her får Rasmus Jarlov overdraget ministeriet fra Brian Mikkelsen, der stopper i dansk politik. Video: Mogens Flindt.

Højst usædvanligt kaster den nye erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) sig nu ud i et harmdirrende forsvar for sin egen begavelse. I et langt indlæg på Facebook afviser den konservative minister, at han skulle være ’ubegavet’.

Påstanden om, at ’jeg skulle være ubegavet, synes jeg ikke, rammer skiven … jeg mener heller ikke, der er belæg for, at jeg er smådum’, skriver Rasmus Jarlov blandt andet på Facebook.

Herefter opremser han adskillige beviser for, at han faktisk er mindst lige så klog som alle andre … og tilsyneladende dygtigere end de fleste. Eksempelvis kom han igennem folkeskolen på blot otte år.

(Artiklen fortsætter under opslaget)

Det sker som reaktion på et tweet fra den politiske kommentator David Trads – og en efterfølgende grundig diskussion om samme emne i TV2's politiske program ’Besserwisserne’ fredag aften.

’Well, Rasmus Jarlov er ikke den skarpeste kniv i skuffen,’ skrev Trads på Twitter samme dag, som Jarlov blev udnævnt som minister. (artiklen fortsætter under billedet)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) havde muligvis antydet noget lignende, da han på Amalienborg præsenterede den nye erhvervsminister, Rasmus Jarlov, med ordene: ’Nu er der en stejl indlæringskurve’.

I Besserwisserne fastholdt David Trads sin påstand om Jarlovs begavelse.

- Ud over at det er lidt polemisk, så er det også reelt nok. Han har gang på gang sagt ting, som var langt ude. Som har gjort ham upopulær, eller som han måtte trække tilbage. Eksempelvis at Danmark var et meget bedre sted uden muslimer. Der er en muslim i hans egen folketingsgruppe (Naser Khader, red.). Det var måske ikke så klogt sagt, forklarede Trads, der mener, at Jarlov er blevet minister i mangel på bedre bud i den konservative folketingsgruppe.

Samme holdning har Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby. Han mener, at Jarlov er hovskisnovski og arrogant. Blandt andet fordi, Rasmus Jarlov ikke har været klog nok til at hilse på Hans Kristian Skibby en eneste gang, når de to gennem fem år har passeret hinanden på Christiansborgs gange. Et dårligt udgangspunkt når nu Hans Kristian Skibby fremover skal være en af erhvervsminister Rasmus Jarlovs vigtigste samarbejdspartnere.

Men påstanden om, at han skulle være ubegavet afvises altså af hovedpersonen selv.

Ny minister: Fortid med kendis-kæreste og 'Vild med dans'

Svinede regerings-tur til VM... Nu: Jeg vil ikke lufte private synspunkter i tide og utide

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.