Annonce:
Annonce:

Surt show for Samuelsen: Milliardærer skrider fra Liberal Alliance

Liberal Alliance har mistet en af deres største velgører, Saxo Bank

Annonce:
Følg Politik

De stålsatte blå øjne var våde, og der var gråd i stemmen, da udenrigsminister Anders Samuelsen lørdag bød velkommen til Liberal Alliances landsmøde i Aalborg lørdag. 

I følge partilederen var der dog tale om glædestårer over partiets succes. 

Anders Samuelsen kunne nu også godt have fældet en tåre af skuffelse over loyaliteten hos partiets liberalistiske velgørerer. Partiets regnskab for 2016 afslører nemlig, at der kun er kommet 423.503 kroner ind fra private bidragsydere. Det er 8,6 mio. kr mindre end året før.

Hans Engell: Samuelsens store blå flop

Liberal Alliance er ligesom alle andre partier forpligtet til at oplyse om personer og virksomheder, der har givet over 20.000 kroner og sammenligner man med bidragsyderne for 2015 kan man se, at flere prominente milliardærer og virksomheder ikke længere er på listen. 

Annonce:

Det gælder blandet andet LEGO-arvingen Anders Kirk Johansen, den fynske milliardær og storaktionær i Parken Sport & Entertainment, Erik Skærbæk, ejendomsmatadoren og manden bag Imerco Mikael Goldschmidt samt partiets mangeårige velgører Lars Seier Christensen, der er medstifter af Saxo Bank. 

Danmarks 41. rigeste mand i 2016 Mikael  Goldschmidt har ikke længere fundet anledning til at bruge noget af sin formue på 2,8 mia. kroner på Liberal Alliance.
Danmarks 41. rigeste mand i 2016 Mikael Goldschmidt har ikke længere fundet anledning til at bruge noget af sin formue på 2,8 mia. kroner på Liberal Alliance.
 

Liberal Alliance stiftede ellers i 2015 en erhvervsklub, der skulle polstre partikassen, men i 2016 står de sammen med Dansk Arbejdsgiverforening og erhvervsmanden Denis Viet-Jacobsen som de eneste bidragsydere. 

- Det skyldes primært, at det ikke var valgår. Organisationer og andre er jo aldeles opmærksomme på, at nu er der valg, og hvem vil man så støtte. Modsat er der ikke så mange, der kommer med penge i et ikke-valgår. Det sker også for andre partier, forklarer Landsformand i Liberal Alliance Leif Mikkelsen. 

Anders Samuelsen i tårer -Det her bliver en svær tale  

Slut med Seier
Den forklaring holder dog ikke helt vand. I partiets regnskaber fra årene før, kan man se, at bidragene har ligget stabilt på 2 mio. i 2012, 2,4 mio. i 2013 og 2,7 mio. i 2014.

Annonce:

Blandt dem der også gav støtte til Liberal Alliance før valgåret i 2015, men ikke længere er på listen er A.P. Møller A/S og Saxo Bank.

- Ja, det der med at kalde os for Saxo-bank partiet kan du godt glemme alt om nu. For at være hudløs ærlig, så aftale Lars Seier og jeg på et tidspunkt, at formålet var at få det her parti til at stå på egne ben. Man skulle ikke være afhængige af at få eksterne penge ind hver eneste år. 

- Derfor aftalte vi at frem til valget 2015, der ville han hjælpe til, og så var det slut, og det har været fantastisk, at han har hjulpet os i gang, det kunne vi ikke undvære, men det kan vi godt nu, siger Leif Mikkelsen. 

Medstifter af Saxo-bank Lars Seier Christensen spytter ikke længere penge i Liberal Alliances kasse.
Medstifter af Saxo-bank Lars Seier Christensen spytter ikke længere penge i Liberal Alliances kasse.
 

- Er du tilfreds med Erhvervsklubbens bidrag?

- Den er jo forholdsvis ny og skal lige jo lige i gang og have oparbejdet en kapital, så den kan drive sig og betale for de arrangementer, der skal betales for at få nye medlemmer - så den er i god gænget, siger han. 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: