Annonce:
Annonce:

Svarer igen: Ikke plads til Pia

Hvis Martin Henriksen bliver ny DF-formand, vil der ikke være plads til Pia Kjærsgaard og Morten Messerschmidt i ledelsen, siger han.

Martin Henriksen er klar til at gå efter formandsposten i Dansk Folkeparti. Foto: Per Rasmussen
Martin Henriksen er klar til at gå efter formandsposten i Dansk Folkeparti. Foto: Per Rasmussen
Annonce:
Følg Politik

Knivene sidder løst, og der flyder ondt blod i toppen af Dansk Folkeparti.

Den tidligere udlændingeordfører Martin Henriksen svarer nu igen på et angreb fra Pia Kjærsgaard, der støtter Morten Messerschmidt i formandskampen.

Hvis Martin Henriksen bliver valgt som ny DF-formand 23. januar, så er der ikke plads til Pia Kjærsgaard og Morten Messerschmidt i DF-ledelsen.

- Når både Pia og Messerschmidt flere gange har kritiseret min person og min politiske kurs, så bliver det et pænt nej tak. Der skal sættes et nyt hold, siger Martin Henriksen til TV 2.

Over for Ekstra Bladet uddyber Martin Henriksen.

- Jeg mener, at DF skal have en anden og mere konsekvent ledelsesstil, siger Martin Henriksen.

Martin Henriksen mener, at Pia Kjærsgaard og Morten Messerschmidt flere gange 'har kritiseret min person og min politiske linje, så giver det naturligvis mening, at de kører parløb'.

Annonce:

Han mener også, at de begge er en del af den nuværende ledelse i partiet, og derfor er udelukket i Henriksens DF.

- Jeg ønsker jo netop, at der også kommer fornyelse i ledelse, fortæller han.

- Pia vil ikke komme i ledelsen, men vil jo have en fremtrædende plads, fordi mange DF’ere respekterer Pias indsats gennem årene, siger Martin Henriksen.

Modsat åbner Martin Henriksen for en fremtrædende plads til afgående formand Kristian Thulesen Dahl. Han kan for eksempel blive finansordfører under Martin Henriksens formandskab.

Går i medierne
Martin Henriksen reagerer på et interview med Pia Kjærsgaard, hvor hun peger på Morten Messerschmidt som ny DF-formand, fordi han er 'absolut bedst egnet' og 'præsentabel' blandt feltet af kandidater.

- Samtidig må jeg sige, at Martin Henriksen benytter enhver lejlighed til at gå i medierne og føle sig forurettet, lød det fra Pia Kjærsgaard i Berlingske.

Overblik: Dansk Folkeparti har fire formandskandidater

Der bliver kampvalg mellem Morten Messerschmidt, Martin Henriksen, Merete Dea Larsen og Erik Høgh-Sørensen.

Kristian Thulesen Dahls tid som formand for Dansk Folkeparti lakker mod enden.

23. januar trækker han sig tilbage ved et ekstraordinært årsmøde. Det gør han som direkte konsekvens af et skidt kommunalvalg i november, hvor partiet blev mere end halveret.

Der var deadline for at melde sit kandidatur 7. januar.

Her et overblik over, hvem der har meldt sig.

Morten Messerschmidt

27. november blev den nuværende næstformand i partiet den første til at melde sig som formandskandidat. Det gjorde han i Berlingske.

Han er en af de mest profilerede DF'ere. Foruden at være folketingsmedlem har han også siddet i EU-Parlamentet for DF.

Problemet for Messerschmidt er, at han har en uafsluttet sag om svindel med EU-midler og dokumentfalsk hængende over sig, og sagen bliver først afsluttet efter formandsvalget.

Messerschmidts kandidatur omfatter også Peter Kofod, der i dag sidder i EU-Parlamentet for DF. Han skal være næstformand og overtage formandsposten, hvis Messerschmidt bliver dømt.

Tidligere formand Pia Kjærsgaard gav lørdag sin støtte til Messerschmidt som ny formand for partiet. Han er "absolut bedst egnet", lød det til Berlingske.

Merete Dea Larsen

4. december blev Merete Dea Larsen den anden til at melde sit kandidatur. Det skete ligesom Messerschmidt i Berlingske.

Hun er i dag medlem af DF's hovedbestyrelse, og hun er tidligere medlem af Folketinget. Her sad hun fra 2015 til 2019 som fast medlem.

I den brede befolkning er hun et ukendt navn. Hun stiller op for at samle og for at give medlemmerne et valg, siger hun.

Erik Høgh-Sørensen

10. december meldte Erik Høgh-Sørensen, som ved kommunalvalget i november sidste år blev valgt ind i Hjørring byråd, sit kandidatur.

Han er kendt som en strammer i partiet. Han er i flere omgange raget uklar med både ledelse og eget bagland.

Erik Høgh-Sørensen stiller op for at samle partiet og give medlemmerne valgmuligheder, siger han.

Martin Henriksen

18. december meddelte Martin Henriksen, at han vil stille op til formandsposten i DF.

Det tidligere folketingsmedlem og nuværende medlem af hovedbestyrelsen var i mange år en af de mest profilerede DF'ere på Christiansborg.

Henriksen var således udlændinge- og integrationsordfører og dermed en vigtig stemme for DF i et for partiet helt centralt politisk emne.

Annonce:

Pia Kjærsgaard var formand for Dansk Folkeparti fra partiets stiftelse i 1995 og frem til 2012, hvor Kristian Thulesen Dahl overtog posten.

Han trækker sig som direkte konsekvens af DF's dårlige kommunalvalg i november sidste år.

Morten Messerschmidt har været næstformand for DF siden august 2020. Han er medlem af Folketinget og tidligere medlem af EU-Parlamentet.

Hans kandidatur omfatter også Peter Kofod, der i dag sidder i EU-Parlamentet for DF. Han skal være næstformand og overtage formandsposten, hvis Messerschmidt bliver dømt i den uafsluttede sag om svindel med EU-midler og dokumentfalsk.

Morten Messerschmidt er nu favorit til at blive formand, men han 'har haft fingrene nede i fælleskassen', og derfor melder DF's tidligere ældreordfører Jeppe Klenitz-Jakobsen sig nu ud af partiet.

Skrider i protest mod Messerschmidt

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør ugens afsnit af Ingen kommentarer, hvor vi spørger Socialdemokratiet, hvad der skal til, før samfundet bliver genåbnet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er kvindens krop - ikke juristernes
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: