Svensk politi i vild flygtninge-update: 'Hvad fanden har vi gang i?'

Tobbe hos Lunds politi har fået nok. Deler vildt opslag på Facebook efter flygtningedrengs selvmordsforsøg

Opdateringen fra Lunds Politi. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Opdateringen fra Lunds Politi. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Det har aldrig været nogen hemmelighed, at mange i Sverige ser anderledes på flygtninge- og udlændingepolitikken end i Danmark.

Men nu begynder myndigheder tilsyneladende også at tone rent flag. Politiet i Skåne melder sig i hvert fald i dag, søndag for alvor ind i flygtningedebatten.

Et opsigtsvækkende officielt opslag på Lunds Politis Facebook-side er gået viralt, efter en betjent, der kalder sig 'Tobbe' tilsyneladende i dyb affekt har skrevet om de seneste ugers flygtningesituation, som har fået mærkbare efterdønninger ved de danske og svenske grænser. Ved 14-tiden søndag havde knap 65.000 liket det blot seks timer gamle opslag.

Selvmordsforsøg

Opdateringen handler om en 16-årig flygtningedreng, der tilsyneladende har forsøgt at begå selvmord ved hængning.

Under titlen 'Hvad fan håller vi på med?', som oversat betyder 'Hvad fanden har vi gang i?', raser Tobbe og Lunds Politi mod den manglende menneskelighed. Opslaget er prydet med et billede af en brændende jordklode.

'Tænk, hvis de havde kunnet følge med i politibilen og se, hvad jeg har set. Høre, hvad jeg har hørt. Opleve, hvad jeg har oplevet og føle, hvad jeg har følt,' skriver Tobbe og fortsætter:

'Jeg tror, du både havde ændret mening og skammet dig grundigt. Og derefter stillet et spørgsmål og målrettet det til hele menneskeheden.

For alle lever og bor vi på den her, vores eneste planet. Vi indånder den samme luft, vi griner og græder sammen, vi fødes og vi dør. Men vi fortsætter med at tillade en verden, hvor en treårig dreng fra Kobane, der flygter for sit liv, drukner i Middelhavet, og hvis siden livløse krop skyllede op på stranden for øjnene af en rystet omverden. Aldrig holder vi op med at skade vores medmennesker, til stadighed skaber vi nye kriser og katastrofer, der resulterer i endnu større lidelser, krig, knuste livshistorier, flygtningestrømme og død', skriver Tobbe.

Bekræfter opslaget

Pressetalsmand ved politiets ledelsescentral i Malmø, Jimmy Modin, afviser, at politiet skulle være blevet hacket.

- Der er tale om en opdatering, som en betjent ved politiet i Lund har skrevet. Det kan jeg bekræfte.

Det er en meget emotionel opdatering. Hvad kan du sige om historien bag opdateringen?

- Jeg kender ikke politiet i Lunds sociale medier-strategi. Jeg kan bare bekræfte opslagets rigtighed, siger Jimmy Modin til Ekstra Bladet.

LÆS HELE OPSLAGET HER: