Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Svindel-anklaget smed om sig med penge: Gav kæmpe beløb til venner

Fik overført 764.000 kroner: Men to gamle venner undrede sig ikke over, hvor den anklagede havde pengene fra

Efter udrejsen med familien til USA brugte Torben Wulff Dileng især tiden på golf, hvor han spillede 92 turneringer fra 2010 til 2015. Det blev til flere sejre, afslører spillerstatistikken. Han nægter sig skyldig og forklarer, at de mange millioner stammer fra pokergevinster.
Efter udrejsen med familien til USA brugte Torben Wulff Dileng især tiden på golf, hvor han spillede 92 turneringer fra 2010 til 2015. Det blev til flere sejre, afslører spillerstatistikken. Han nægter sig skyldig og forklarer, at de mange millioner stammer fra pokergevinster.

Den ene af de to anklagede i sagen om svindel med udbytteskat for 37,4 millioner kroner - Torben Wulff Dileng (47) - forærede angiveligt flere hundrede tusinde kroner til et par af sine gamle venner.

Det kom frem under dagens retsmøde ved Retten i Glostrup.

Ingen af vennerne undrede sig over, hvor de mange penge kom fra.

En af de gamle venner fra seriefodboldmiljøet i Nivå vidnede i retten, mens den anden udeblev. Begge var indkaldt som vidner af forsvareren for den anden anklagede i sagen; tidligere skattemedarbejder Sven Jørgen Nielsen (68).

Se også: Navneforbud hævet i svindelsag til 37 millioner

Fodboldvennen forklarede, at de to kendte hinanden gennem 25 år fra en fodboldklub i Nivå, hvor de spillede på hold sammen og kom i samme omgangskreds omkring klubbens seniorhold.

- Vi snakkede om, at jeg havde økonomiske problemer i mit tømrerfirma. Torben vil gerne hjælpe, og han behøver ikke at få pengene igen, forklarede den gamle fodboldmakker, der i perioden fra 2005 til 2008 fik overført 414.000 kroner fra den anklagede.

Gave og arbejdsløn
En del af pengene var for noget udført tømrerarbejde, mens resten altså var en gave.

Hukommelsen svigtede lidt. Derfor kunne fodboldvennen ikke huske, hvor meget der var gave - og hvor meget der var arbejdsløn. Men måske var cirka 175.000 kroner en gave, mente han.

Anklageren ville gerne vide, om fodboldvennen ikke undrede sig over, at Torben Wullf Dileng kunne undvære så mange penge.

- Jeg vidste bare, at han havde solgt sit distributionsfirma med en masse ansatte og tjent en masse penge. Det var almindeligt kendt i bekendtskabskredsen omkring fodboldklubben, lød svaret fra holdkammeraten i retten.

Hjalp også syg golfven
En anden af Torben Wullf Dilengs bekendte lånte 350.000 kroner, fordi han havde en periode med sygdom og personlige problemer. Denne ven var indkaldt som vidne, men mødte ikke op.

Ifølge en politirapport har denne ven dog forklaret, at pengene, ifølge Torben Wullf Dileng, stammede fra en større arv. De to kendte hinanden fra avisomdeler-branchen men delte også en fælles interesse for golf, som de spillede sammen i både ind- og udland.

Politik Sigtet i skattesag: Brugte millioner i golfparadis

Når Sven Jørgen Nielsens forsvarer havde indkaldt netop disse to vidner, så var det for at sandsynliggøre, at det var almindeligt for Torben Wulff Dileng at låne penge ud til venner og bekendte på et uformelt grundlag uden nogen form for sikkerhed.

Sven Jørgen Nielsen - som også er en gammel ven - har fået overført godt to millioner kroner fra Torben Wulff Dilengs selskab i det caribiske skattely Dominica - og har yderligere fået et par hundrede tusinde i kontanter under rejser til USA.

Se også: Skrev fupbrev om udbytteskat til medanklaget ven: - Det var bare for sjov

Ifølge anklagemyndigheden er der tale om bestikkelse for at hjælpe Torben Wulff Dileng med at svindle med refusion af udbytteskat for 37,4 millioner kroner.

Hustruen havde ikke netbank
Både Sven Jørgen Nielsen og Torben Wulff Dileng nægter sig skyldige i alle anklager.

Begge forklarer, at pengene fra Torben Wulff Dileng til Sven Jørgen Nielsen er dels lån og dels løn for konsulentarbejde.

De cirka 40 millioner kroner, som er blevet overført til Torben Wulff Dilengs konti i Danmark og USA fra en bank i det caribiske skattely Dominica, stammer fra pokergevinster, forklarer den 47-årige. 

Torben Wulff Dilengs tidligere hustru har forklaret i retten, at hun aldrig har vidst, hvordan parret finansierede deres luksusliv i USA, hvortil parret flyttede med deres to børn i slutningen af 2009.

Hun havde ikke adgang til parrets netbank - og undrede sig ikke over, hvordan hendes mand - der i Danmark delte aviser ud og kørte taxa - pludselig kunne købe tre villaer i USA til et samlet beløb på knap 20 millioner kroner.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen