Svindelsagen: Britta anholdt med mange kontanter på sig

Sydafrikanske myndigheder oplyser, at den svindelmistænkte Britta Nielsen havde et stort kontantbeløb på sig

Britta er anholdt i Sydafrika. Ekstra Bladets journalist fortæller fra Johannesburg og SØIKS politiinspektør forklarer nærmere fra København (Producer: Martin Lorentsen)

Den svindelsigtede Britta Nielsen var omgivet af kontanter, da sydafrikansk politi mandag morgen bankede på døren til den lejlighed i Johannesburg, hvor hun har skjult sig for myndighederne.

Det oplyser Vishnu Naidoo, der er talsperson for det nationale politi i Sydafrika, til DR.

- Under anholdelsen fandt vi et stort kontantbeløb på hende. Det var kontanter i sydafrikanske rand, fortæller polititalspersonen til DR.

Politiet vil dog ikke oplyse, hvor mange penge der var tale om. En medsigtet i sagen har dog overført sydafrikanske rand til en værdi af knap en halv million danske kroner i slutningen af oktober.

Det er uvist, hvem der modtog pengene, men overførslerne skete i sydafrikanske rand.

Ekstra Bladet har mødt den 38-årige mand, der er sigtet for omfattende hæleri i Britta Nielsen sagen. Privatfoto Politik Fængslet i Britta-sagen til Ekstra Bladet: Troede pengene kom fra arv

Hel præcist mener anklagemyndigheden ifølge arrestordren, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, at den hælerisigtede i sidste uge overførte et beløb svarende til 472.164 kroner fra en sydafrikansk konto.

Britta Nielsen har været efterlyst internationalt, fordi hun er hovedmistænkt for med svindel for 111 millioner kroner, der uretmæssigt er overført fra Socialstyrelsen, hvor hun arbejdede.

Politiet har tidligere oplyst, at man havde en idé om, hvor hun var henne.

Her bliver Britta ført ind i fængslet i Sydafrika (Video: Toby Selander)

Britta Nielsen skal ifølge talspersonen i retten i dag, mandag, hvor de sydafrikanske myndigheder kræver hende varetægtsfængslet.

I Sydafrika skal en dommer også tage stilling til, om man kan blive løsladt mod kaution, mens sagen efterforskes. Det vil myndigheder dog modsætte sig.

- Vi kommer til at modsætte os muligheden for løsladelse mod kaution, da hun er på flugt fra sit hjemland, siger Vishnu Naidoo  til DR.

Danmark vil anmode om at få hende udleveret, så hun kan retsforfølges herhjemme.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra politiets talsperson.

1 af 2 
2 af 2 Britta Nielsen kunne ikke bruge sit pas, uden at der ville komme røde alarmer på grund af Interpol-efterlysningen.
195 kommentarer
Vis kommentarer