Svindelsigtet anholdt: Så mange kontanter havde Britta på sig

Sydafrikanske myndigheder oplyser, at den svindelmistænkte Britta Nielsen havde et stort kontantbeløb på sig. Ekstra Bladet kan afsløre beløbet

Britta er anholdt i Sydafrika. Ekstra Bladets journalist fortæller fra Johannesburg og SØIKS politiinspektør forklarer nærmere fra København (Producer: Martin Lorentsen)

Interpol-betjent tog billeder af dansker: Sådan blev Britta fanget

Den svindelsigtede Britta Nielsen var omgivet af kontanter, da sydafrikansk politi mandag morgen bankede på døren til den lejlighed i Johannesburg, hvor hun har skjult sig for myndighederne.

Helt præcist havde den hovedmistænkte i svindelsagen fra Socialstyrelsen 700.000 sydafrikanske rand på sig, erfarer Ekstra Bladet. Det svarer til omkring 320.000 danske kroner.

Ekstra Bladet har skrevet om Britta Nielsens smykkeindkøb i Sydafrika, men det er ikke oplysninger om konfiskation af smykker, oplyser Britta Nielsens sydafrikanske advokat, Gerhard Landman.

- Det har jeg ikke nogen viden om, siger han.

En talsperson for det nationale politi i Sydafrika, Vishnu Naidoo, bekræfter, at Britta Nielsen blev anholdt med et større kontantbeløb.

- Under anholdelsen fandt vi et stort kontantbeløb på hende. Det var kontanter i sydafrikanske rand, fortæller polititalspersonen til DR.

Politiet vil dog ikke oplyse, hvor mange penge der var tale om. En medsigtet i sagen har dog overført sydafrikanske rand til en værdi af knap en halv million danske kroner i slutningen af oktober.

Det er uvist, hvem der modtog pengene, men overførslerne skete i sydafrikanske rand.

Fængslet i Britta-sagen til Ekstra Bladet: Troede pengene kom fra arv

Hel præcist mener anklagemyndigheden ifølge arrestordren, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, at den hælerisigtede i sidste uge overførte et beløb svarende til 472.164 kroner fra en sydafrikansk konto.

Heller ikke Britta Nielsens advokat ønsker at oplyse beløbet.

- Der blev konfiskeret sydafrikanske rand, men jeg kan ikke komme ind på beløbet, da det vil skabe fordomme om hendes skyld i Danmark, fortæller Gerhard Landman.

Britta Nielsen har været efterlyst internationalt, fordi hun er hovedmistænkt for svindel for 111 millioner kroner, der uretmæssigt er overført fra Socialstyrelsen, hvor hun arbejdede.

- Har du talt med Britta?

- Ja, jeg talte kort med hende her til morgen, siger Gerhard Landman.

- Hvad siger hun til sigtelsen?

- Hun vælger at forholde sig stiltiende til sigtelsen, men man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist

- Så hun har ikke tilstået?

- Nej, hun har ikke tænkt sig at tilstå nogen af sigtelserne på nuværende tidspunkt, siger advokaten.

Britta Nielsen skal i retten på torsdag, hvor de sydafrikanske myndigheder skal tage stilling til en udlevering til Danmark ud fra anklagemyndighedens beviser mod den danske kvinde.

Her er Brittas flugtrute

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.