Svindelsigtet anholdt: Så mange kontanter havde Britta på sig

Sydafrikanske myndigheder oplyser, at den svindelmistænkte Britta Nielsen havde et stort kontantbeløb på sig. Ekstra Bladet kan afsløre beløbet

Britta er anholdt i Sydafrika. Ekstra Bladets journalist fortæller fra Johannesburg og SØIKS politiinspektør forklarer nærmere fra København (Producer: Martin Lorentsen)

Britta Nielsen føres ind i den topsikrede arrest. Foto: Torbjörn Selander Plus Interpol-betjent tog billeder af dansker: Sådan blev Britta fanget

Den svindelsigtede Britta Nielsen var omgivet af kontanter, da sydafrikansk politi mandag morgen bankede på døren til den lejlighed i Johannesburg, hvor hun har skjult sig for myndighederne.

Helt præcist havde den hovedmistænkte i svindelsagen fra Socialstyrelsen 700.000 sydafrikanske rand på sig, erfarer Ekstra Bladet. Det svarer til omkring 320.000 danske kroner.

Ekstra Bladet har skrevet om Britta Nielsens smykkeindkøb i Sydafrika, men det er ikke oplysninger om konfiskation af smykker, oplyser Britta Nielsens sydafrikanske advokat, Gerhard Landman.

- Det har jeg ikke nogen viden om, siger han.

En talsperson for det nationale politi i Sydafrika, Vishnu Naidoo, bekræfter, at Britta Nielsen blev anholdt med et større kontantbeløb.

- Under anholdelsen fandt vi et stort kontantbeløb på hende. Det var kontanter i sydafrikanske rand, fortæller polititalspersonen til DR.

Politiet vil dog ikke oplyse, hvor mange penge der var tale om. En medsigtet i sagen har dog overført sydafrikanske rand til en værdi af knap en halv million danske kroner i slutningen af oktober.

Det er uvist, hvem der modtog pengene, men overførslerne skete i sydafrikanske rand.

Ekstra Bladet har mødt den 38-årige mand, der er sigtet for omfattende hæleri i Britta Nielsen sagen. Privatfoto Politik - 2. nov. 2018 - kl. 12:59 Fængslet i Britta-sagen til Ekstra Bladet: Troede pengene kom fra arv

Hel præcist mener anklagemyndigheden ifølge arrestordren, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, at den hælerisigtede i sidste uge overførte et beløb svarende til 472.164 kroner fra en sydafrikansk konto.

Heller ikke Britta Nielsens advokat ønsker at oplyse beløbet.

- Der blev konfiskeret sydafrikanske rand, men jeg kan ikke komme ind på beløbet, da det vil skabe fordomme om hendes skyld i Danmark, fortæller Gerhard Landman.

Britta Nielsen har været efterlyst internationalt, fordi hun er hovedmistænkt for svindel for 111 millioner kroner, der uretmæssigt er overført fra Socialstyrelsen, hvor hun arbejdede.

- Har du talt med Britta?

- Ja, jeg talte kort med hende her til morgen, siger Gerhard Landman.

- Hvad siger hun til sigtelsen?

- Hun vælger at forholde sig stiltiende til sigtelsen, men man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist

- Så hun har ikke tilstået?

- Nej, hun har ikke tænkt sig at tilstå nogen af sigtelserne på nuværende tidspunkt, siger advokaten.

Britta Nielsen skal i retten på torsdag, hvor de sydafrikanske myndigheder skal tage stilling til en udlevering til Danmark ud fra anklagemyndighedens beviser mod den danske kvinde.

Her bliver Britta Nielsen - dækket af en jakke - ført ind på politihovedkvarteret i bydelen Brooklyn i den sydafrikanske by Pretoria. Foto: Torbjörn Selander Politik Her er Brittas flugtrute

1 af 2 
2 af 2 Britta Nielsen kunne ikke bruge sit pas, uden at der ville komme røde alarmer på grund af Interpol-efterlysningen.