Annonce:
Annonce:

Svinede Özlem med racistisk udfald: Færdig som næstformand i nyt parti

Anders Peter Sørensen har tidligere haft et voldsomt racistisk udfald mod Özlem Cekic. Nu er han færdig som næstformand i Nye Borgerlige i Horsens

Anders Peter Sørensen var næstformand i Nye Borgerliges afdeling i Horsens, men nu er han færdig (PR-foto/Nye Borgerlige)
Anders Peter Sørensen var næstformand i Nye Borgerliges afdeling i Horsens, men nu er han færdig (PR-foto/Nye Borgerlige)
Annonce:
Følg Politik

Nye Borgerlige er den nye, frække dreng i den politiske klasse. Men man kan tilsyneladende også blive for fræk og voldsom i sine ytringer.

Pernille Vermund er partiets ansigt udadtil, men nu kan Ekstra Bladet afsløre at endnu et kendt ansigt tidligere har haft en fremtrædende post i partiet.

Anders Peter Sørensen, der har deltaget i DR-programmet 'Jeppesen på afveje' og er kendt for at have svinet Özlem Cekic til med racistiske kommentarer, var næstformand i Nye Borgerliges afdeling i Horsens.

Men det er han ikke længere.

Det oplyser partiets næstformand, Peter Seier Christensen, til Ekstra Bladet.

- Efter vi er blevet bekendt med det, så har jeg sagt til ham, at han må trække sig fra sin bestyrelsespost i partiet. Det har han så indvilget i at gøre, siger Peter Seier Christensen

Også netavisen P77 har tidligere skrevet om Anders Peter Sørensens tilknytning til partiet

Annonce:

Ny partileder sviner Zenia Stampe: 'Du er spejlblank'

Racistisk udfald mod Özlem
Tilbagetrækningen skyldes et tidligere racistisk udfald fra Anders Peter Sørensen rettet mod SF-politikeren Özlem Cekic.

Blandt andet har han skrevet:

- HUN ER ET tyrker-perker-kurder-svin.

Og det er ikke foreneligt med at have en tillidspost i Nye Borgerlige, oplyser Peter Seier Christensen.

- Vi har ikke set programmet med Michael Jeppesen, så vi var ikke klar over det. Men når vi nu er gjort opmærksom på det, så kan han ikke have en tillidspost.

- Det er ordentlige mennesker i vores parti, og du kan ikke have en tillidspost, hvis du har ført dig frem på den måde, siger Peter Seier Christensen til Ekstra Bladet.

Peter Seier Christensen har dog ikke myndighed til at smide Anders Peter Sørensen af partiet, men det vil blive diskuteret på næste hovedbestyrelsesmøde.

Ekstra Bladet har også talt med Pernille Vermund, men hun henviser til Peter Seier Christensen.

Annonce:

Undskyld med alko-ånde
I Michael Jeppesens program bliver Anders Petersen fulgt, fordi han gerne vil sige undskyld til Özlem Cekic.

Anders Peter Sørensen har indset, at han var gået for vidt, og i Michael Jeppesens udsendelse drager han ind til Folketinget for at sige undskyld til SF-politikeren.

- Vi har taget vores ture på Facebook. Jeg er kommet, fordi jeg gerne vil have ændret en debatkultur på Facebook. Det er gået for vidt nu. Derfor vil jeg byde dig på en undskyldning. Du er en af dem, som jeg har svinet til på det groveste. Det har du ikke fortjent, og det vil jeg gerne give dig jordens største undskyldning for, siger Anders Peter Sørensen i DR-programmet.

Pernille Vermund er formand for partiet, men hun ønsker ikke at kommentere sagen.
Pernille Vermund er formand for partiet, men hun ønsker ikke at kommentere sagen.
 

Til det svarede Özlem Cekic:

Ny partileder svinede Stampe: Nu fortsætter krigen

Annonce:

- Det er rigtig stort af dig, men jeg bliver nødt til at sige noget, der måske ikke er helt politisk korrekt. Jeg bliver i tvivl om, om du reelt mener det. Du lugter så meget af alkohol, at det er svært at sidde tæt på dig. Mener du det rent faktisk, eller siger du det, fordi der er et kamerahold til stede.

Anders Peter Sørensens formål med undskyldningen til Özlem Cekic er efter sigende at få skabt en bedre debatkultur på Facebook. Et emne han efterfølgende også har skrevet flere indlæg om på Facebook og blogs.

Udover sit racistiske verbale overfald på Özlem Cekic fortæller Anders Peter Sørensen om sit alternative liv med købesex.

Aktiv næstformand
Ekstra Bladet har været i kontakt med Anders Peter Sørensen, men han ønsker ikke at udtale sig. Han bekræfter dog, at hans rolle i partiet er ændret.

- Jeg har ikke nogen rolle i Nye Borgerlige som næstformand i lokalforeningen i Horsens mere og kan derfor ikke udtale mig, der henvises i stedet til Nye Borgerlige, Peter Seier Christensen, skriver han i en besked på Facebook til Ekstra Bladet.

Annonce:

Men et kig på Nye Borgerliges i Horsens Facebook-gruppe vidner om en meget  aktiv - nu tidligere - næstformand.

Her er Nye Borgerlige i Horsens (Foto: Facebook)
Her er Nye Borgerlige i Horsens (Foto: Facebook)

Anders Peter Sørensens mail-adresse er opgivet som kontakt på Facebook-gruppen, ligesom han er oprettet som admin i gruppen. Derudover har han skrevet flere indlæg på gruppen.

Senest d. 23 marts, hvor han skrev om danskhed.

Nye Borgerlige er et nystiftet parti, der ifølge sit principprogram vil forene klassisk konservativ politik med en borgerlig økonomisk politik. Partiet er fortsat ikke opstillingsberettiget, men arbejder på at få indsamlet de 20.000 underskrifter, der skal til.

Senest har partiets formand, Pernille Vermund, været i hård kamp med De Radikales Zenia Stampe. Her blev Stampe blandt andet kaldt spejlblank.

Partileder vil have folkeafstemning om dansk EU-medlemskab

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: